שקיפות עורפית ומי שפיר

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• שקיפות עורפית ומי שפיר
    דורה
    12/08/2014

שלום רב
    אני בת 41 הריון ראשון דרך הפריה שבוע 12+6 היום עשיתי בדיקת שקיפות עורפית שהראתה - CRL (מ״מ) - 65.2
    NT (מ"מ) - 2.2
    להבנתי ברוך השם הכל תקין בשקלול התוצאות של המחשב ולפי גילי זה הראה שהסיכון הסטטיסטי ל-DS לפי גילי לפני הבדיקה מראה 1:70 ואחרי הבדיקה כולל הגיל 1:125
    כלומר הסיכון ירד
    שאלתי - האם אני חייבת לעשות בדיקת מי שפיר ? או שזה יהיה בסדר אם אני אעשה בדיקת דם Verifi שזה מראה 99% תוצאות אני מאוד רוצה להימנע מבדיקת המי שפיר
    זה הריון ראשון ולאחר מאמצים אני לא יודעת אם יש קשר הבדיקות הגנטיות הכל ברוך השם תקין. אשמח לתשובה כי אהיה חייבת לקבל החלטה בקרוב
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שקיפות עורפית ומי שפיר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שקיפות עורפית ומי שפיר - תגובה

ד''ר רונית מכטינגר
    12/08/2014

בדיקות NIPT מאפשרות היום גילוי של 85% מהבעיות הכרומוזומליות השכיחות ביותר. הן בודקות ליקויים ב-5 כרומוזומים: 13,18,21,X,Y
    כיום בבדיקת מי שפיר ניתן לשלוח גם צ'יפ גנטי שמאפשר גילוי של פגמים כרומוזומליים קטנים (לא רק כרומוזום נוסף או טרנסלוקציה).
    אין ספק שכאשר מדובר בהרין יקר שווה בהחלט לחשוב על בדיקה לא פולשנית. מציעה שתבצעי סקירה מוקדמת ותוכלי להחליט בהתאם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו