מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התייעצות לגבי טיפולי פריוןרותם13/08/2014
שלום רב,
אני בת 32, לפני 12 שנה עברתי כריתת שחלה לפני טיפולים כימוטרפיים (במטרה לשמר פוריות).
בחמשת החודשים האחרונים אני נמצאת במעקב פריון (בדיקות זקיקים וקיום יחסים תחת אוביטרל), עקב ערכי LH ו- FSH גבוהים ובדיקת AMH עם תוצאה: 0.38. האבחנה היא שיש לי רזרבה שחלתית נמוכה.
החודש קיבלתי לראשונה טיפול באיקקלומין, בנוסף לאוביטרל.
הרופא המטפל בי הגיש אותי לוועדה לאישור טיפולי IVF, בטענה שאין טעם לחכות עוד.
אציין כי בדיקת הזרע של בן הזוג שלי תקינה בכל ערכיה, חוץ מהמורפולוגיה - 2% (הבנתי מהרופא שזהו המדד הכי פחות קריטי להצלחת ההפריה).
שאלתי היא - האם לא נכון לנסות לבצע בי הזרעה, כדי בעצם לעקוף את רירית הרחם ולסייע לזרע להיקלט בביצית? כשלב מקדים ל- IVF. הרופא טוען שלא עושים הזרעות כשהזרע תקין, אבל חשוב לי לוודא שאין בכך הזדמנות להגביר את סיכויי ההיקלטות שלי.
כמו כן, אשמח לחוות דעתכם באשר לטיפול שהוצע לי, בהתחשב בפרק הזמן הקצר בו אני ובן זוגי מנסים להרות..
בתודה רבה מראש,
רותם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התייעצות לגבי טיפולי פריון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/08/2014שלום רותם
לדעתי הצדק הוא עם הרופא המטפל שלך שמשדרג את הטיפול לכיוון הפריה חוץ גופית וזאת במיוחד לאור הרקע שלך ,הרזרבה השחלתית הירודה,האפשרות לפקטור מיכני בעקבות הניתוח שעברת לשימור פוריות(הוצאת השחלה),ונתוני הזרע מצביעים על מורפולוגיה לוקה.הפריה חוץ גופית יכולה למקסם את הסיכוי ויכולה לעקוף במידה לא מבוטלת את כל הבעיות שעולות ממצבך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך
רותם13/08/2014תודה רבה על תשובתך, פרופ' אשכנזי.
לאור מה שציינתי,
ברצוני לשאול שוב, האם יש מקום לנסות טיפולי הזרעה לפני שניגשים ל- IVF?
תודה מראש,
רותם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בהמשך לתשובתך - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/08/2014כאמור דעתי היא כמו הרופא שלך שיש לפנות בהקדם לטיפולי הפריה,עד אז ניתן לבצע טיפול אחד או שניים עד לאישורים והשלמת כל הדרישות לטיפול ההפריה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)