התייעצות לגבי טיפולי פריון

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• התייעצות לגבי טיפולי פריון
    רותם
    13/08/2014

שלום רב,

אני בת 32, לפני 12 שנה עברתי כריתת שחלה לפני טיפולים כימוטרפיים (במטרה לשמר פוריות).
    בחמשת החודשים האחרונים אני נמצאת במעקב פריון (בדיקות זקיקים וקיום יחסים תחת אוביטרל), עקב ערכי LH ו- FSH גבוהים ובדיקת AMH עם תוצאה: 0.38. האבחנה היא שיש לי רזרבה שחלתית נמוכה.
    החודש קיבלתי לראשונה טיפול באיקקלומין, בנוסף לאוביטרל.
    הרופא המטפל בי הגיש אותי לוועדה לאישור טיפולי IVF, בטענה שאין טעם לחכות עוד.
    אציין כי בדיקת הזרע של בן הזוג שלי תקינה בכל ערכיה, חוץ מהמורפולוגיה - 2% (הבנתי מהרופא שזהו המדד הכי פחות קריטי להצלחת ההפריה).
    שאלתי היא - האם לא נכון לנסות לבצע בי הזרעה, כדי בעצם לעקוף את רירית הרחם ולסייע לזרע להיקלט בביצית? כשלב מקדים ל- IVF. הרופא טוען שלא עושים הזרעות כשהזרע תקין, אבל חשוב לי לוודא שאין בכך הזדמנות להגביר את סיכויי ההיקלטות שלי.
    כמו כן, אשמח לחוות דעתכם באשר לטיפול שהוצע לי, בהתחשב בפרק הזמן הקצר בו אני ובן זוגי מנסים להרות..

בתודה רבה מראש,

רותם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התייעצות לגבי טיפולי פריון - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    13/08/2014

שלום רותם
    לדעתי הצדק הוא עם הרופא המטפל שלך שמשדרג את הטיפול לכיוון הפריה חוץ גופית וזאת במיוחד לאור הרקע שלך ,הרזרבה השחלתית הירודה,האפשרות לפקטור מיכני בעקבות הניתוח שעברת לשימור פוריות(הוצאת השחלה),ונתוני הזרע מצביעים על מורפולוגיה לוקה.הפריה חוץ גופית יכולה למקסם את הסיכוי ויכולה לעקוף במידה לא מבוטלת את כל הבעיות שעולות ממצבך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובתך

רותם
    13/08/2014

תודה רבה על תשובתך, פרופ' אשכנזי.

לאור מה שציינתי,
    ברצוני לשאול שוב, האם יש מקום לנסות טיפולי הזרעה לפני שניגשים ל- IVF?

תודה מראש,

רותם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובתך - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    14/08/2014

כאמור דעתי היא כמו הרופא שלך שיש לפנות בהקדם לטיפולי הפריה,עד אז ניתן לבצע טיפול אחד או שניים עד לאישורים והשלמת כל הדרישות לטיפול ההפריה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו