בעיות פוריות

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• בעיות פוריות
    טלי
    17/08/2014

שלום,

אני בת 33, מזה כמעט שנתיים מנסה להרות ללא הצלחה. אני ובעלי עשינו בדיקות, הן תקינות, עשיתי גם צילום רחם. לא מוצאים כל סיבה פיזית. אנו אחרי 6 הזרעות ועל סף ייאוש.
    יש לי עבר של סרטן שד, אני בריאה מזה 8 שנים, עברתי ניתוח למפקטומי, כימו', הקרנות ולאחר מכן נטלתי טמוקסי במשך 5 שנים (סוג הגידול רגיש לאסטרוגן). אינני נשאית של הגן.
    . בזמן הזה קיבלתי זריקה להפסקת הוסת לשמירת השחלות.

רופאים מציעים לעשות טיפולי הפריה קצרי טווח, אך אני חוששת בשל עברי הרפואי, גם ככה נמצאת בקבוצת סיכון.
    שמעתי על אפשרות לעשות הפריה של ביצית אחת, ללא הורמונים, האם זו פרוצדורה אפשרית?
    אשמח לשמוע על עוד אפשרויות קיימות.
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיות פוריות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות פוריות - תגובה

ד''ר רונית מכטינגר
    17/08/2014

טלי שלום,
    חשוב לקבל מידע אודות הפרופיל ההורמונלי על מנת לדעת אם התפקוד השחלתי שמור.
    קיימות אפשרויות לטיפול ללא הורמונים ובהם הפריה חוץ גופית במחזור טבעי - ללא הורמונים. צריך להביא בחשבון כי קיים סיכוי לבייץ מוקדם במקרה כזה.
    אפשרות נוספת ללא הורמונים היא IVM טיפול ללא הורמונים שבמהלכו נשאבות ביציות צעירות שמובשלות בתנאי מעבדה.
    טיפולים אלו הם בעלי סיכויים נמוכים יותר בהשוואה לטיפולים הורמונליים בהפריה חוץ גופית אך כדאי לחשוב גם עליהם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו