המטומה דחוף

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• המטומה דחוף
    דנה
    20/08/2014

אני בתחילת שבוע 7 היה לי דימום בינוני עשו לי אולטראסאונד וגילו המטומה 20X30 מ"מ מחוץ לשק ההיריון דופק יש . נתנו לי נרות אגרוסטן והדימום פחת והפך להפרשה חומה תוך יומיים .
    האם אפשר לומר שהטיפול עזר או שאין קשר בין הפחתת הדימום להמצאות ההמטומה
    א. המליצו לי על מנוחה האם אפשר לחזור לעבודה משרדית? למה הכוונה במנוחה להיות בשכיבה?
    ב. את הנרות אני צריכה לקחת פעמיים ביום כמה זמן עליי לשכב מרגע החדרת הנר ועד ליציאה מהמיטה?
    ג. עד כמה זה מסכן אותי ואת העובר ? ד. האם מותר לעשות כל כך הרבה אולטראסאונד בתקוםה כזאת קצרה כבר פעם שלישית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    המטומה דחוף

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• המטומה דחוף - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    20/08/2014

התמיכה ההורמונלית עשויה להקטין את מידת ההתכווצויות של הרחם ולשפר את תהליך ההשתרשות ובהחלט יכול להיות קשר בין הטיפול והפחתה בדמם.המנוחה רצויה אם כי היא אינה ערובה לשיפור המצב,אין צורך להיות מרותקים למיטה,לאחר החדרת הנר מספיק לשכב מספר דקות כדי לאפשר התמוססות מסויימת של הנר וקליטתו ע"י הנרתיק

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המטומה

דנה
    20/08/2014

ראשית תודה על התשובה המהירה. האם הפסקת הדמם מעיד על כך שסכנת ההמטומה חלפה או שלא בהכרח ועד כמה זה מסכן את העובר . בבדיקת האולטראסאונד ראו דופק.

ושאלה נוספת האם הקרינה מאולטראסאונד בתדירות כזאת גבוהה כבר פעם שלישית ובסה"כ חודש מיום ההזרעה לא מסוכנת לעובר.

תודה על הסבלנות ותשומת הלב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המטומה - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    21/08/2014

אין כל חשש מקרינת האולטרסאונד ,יש להמתין ולראות את הדינמיקה של התהליך לאחר מספר ימים כדי לקבוע שהמצב חזר לנורמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו