מהו הורמון הידרוקסי פרוגסטרון OH-17

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• מהו הורמון הידרוקסי פרוגסטרון OH-17
    אביבית
    26/08/2014

הנני בת 42, עברתי הריון כימי, וכמה חודשי לאחר מכן החלה אצלי נשירת שיער חריפה שחשודה כאלופציה אראטה,
    בשל נשירת השיער נשלחתי לבצע בדיקות דם ובין היתר גם בדיקה שנקראת הידרוקסי פרוגסטרון 17-OH שקשורה לקורטיזול, התוצאה היתה מעט גבוהה 8.81 שהממוצע הוא עד 5.5.
    מה התוצאה אומרת? האם זה משפיע על הפוריות?
    האם אני אמורה לעשות משהו עם זה?
    אודה לתשובה, תודה רבה!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מהו הורמון הידרוקסי פרוגסטרון OH-17 - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    26/08/2014

17 הידרוקסי פרוגסטרון- גבוה יכול להיגרם כתוצאה מהפרעה גנטית הנקראת (congenital adrenal hyperplasia (CAH המתבטאת בייצור מוגבר של אנדרוגנים. במצב זה קיים שגשוג של רקמת יותרת הכליה ,הנגרם מחסר אנזימים כמו 21hydroxylase ,או של 17? hydroxylase או 11?-hydroxylase במצב זה רמת פרוגסטרון יכולה להעפיל ולהגיע לערכים גבוהים עד פי-10 מהנורמה, והסימפטמים יכולים להידמות למצב של תסמונת השחלות הפובליציסטיות,כאמור מצב זה יכול להשפיע על הפוריות וניתן לטפל בו על מנת ללאזן את המצב ולהשיג ביוץ איכותי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סליחה אבל התוצאה שלי היא 8.81

אביבית
    26/08/2014

ואין לי את תסמונת השחלות הנ"ל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סליחה אבל התוצאה שלי היא 8.81 - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    26/08/2014

לאחייבת להיות תסמונת,בכל מקרה יש להתייחס לערכים הגבוהים ולתת טיפול בהתאם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו