המטומה

מנהל הפורום

פרופ` דוד בידר
פרופ' דוד בידר
פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום
 
  • המטומה
    הילה
    29/08/2014

    אני בשבוע 8 לפני כשבוע גילו המטומה שיושבת על השיליה בגודל 20X30 מ"מ באתי למיון כי עוד לא היה לי רופא למעקב וקיבלתי נרות אוטרוגסטן 200 פעמים ביום. הדימום פסק ההמטומה נשארה ולא קטנה. הרופא שאליו הוצמדתי אמר שהסיכוי להמשך היריון תקין הוא 40 אחוז ושהנרות בכלל לא מתאימים לטיפול בהמטומה. אני ממשיכה עם הנרות למרות מה שהוא אמר אני מרגישה שזה מרגיע אותי . האם מותר להמשיך עם הנרות ולא יהיה נזק לעובר ועד איזה שבוע? האם ככל שהזמן עובר המצב לטובתי שרואים דופק למרות ההמטומה? האם משבוע 12 כשהשיליה מתפקדת לבד המצב מסוכן יותצר כשיש המטומה? איזה טיפול כן יכול לגרום לה להספג?

    לקביעת תור
    סגירה
    המטומה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • המטומה - תגובה

    פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    29/08/2014

    אין שום משגה בנטילת הנרות,הפרוגסטרון מרפה שריר חלק ובמובן זה גם את הרחם ובכך אינו תורם לגדילת ההמטומה אדרבא,לטעמי תמשיכי בטיפול עוד שבועיים .

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • המטומה

    הילה
    29/08/2014

    ומה יהיה עוד שבועיים קראתי בעלון המצורף שאסור להשתמש מעבר לשבוע 12 אני מפחדת.

    שאלה נוספת אני מעט מתביישת אבל אשאל האם כשיש המטומה ניתן לקיים יחסי מין אנאלים לפחות אני לא מעיזה לקיים יחסי מין וגינליים? האם לא מסוכן ויכול להחמיר את המצב? האם מותר לאונן?

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • המטומה - תגובה

    פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    30/08/2014

    בשלב זה הייתי נמנע מייחסי מין בכל צורה כדי למנוע אורגזמות המגרות את הרחם להתכווצויות,באשר לתמיכה שום דבר לא קורה או מזיק מלקיחת נרות פרוגסטרון,מדובר בתוספת הורמונלית המופרשת ממילא מהשלייה,בשבוע 12 תוספת זו היא בטלה בשישים

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תודה לפרופ' אשכנזי

    הילה
    30/08/2014

    רב תודות כל כך כיף שאתה מרגיע ומכניס לפרופורציות. אני עדיין עם כאבי בטן ומעט הפרשות חומות אבל לא נסעתי למיון מקוה שהכל יסתדר ולאט לאט ההמטומה תספג.

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


