מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- נתוני זרעאני03/09/2014
שלום.
רציתי לדעת על פי נתוני הזרע הבאים האם מומלץ לעשות הפריות או שהוא מספיק טוב להזרעות עם גונל?
מצ״ב תוצאות.
בעברינו הפריות לפני שש שנים עקב בעית זרע. תוך כדי טיפולים בעלי עבר ניתוח וריקוצל. נולד ילד מהפריה וחצי שנה אחכ הריון ספונטני ונולד עוד ילד. כרגע מנסים להרות כשנה וחצי ללא הצלחה. אצלי הבדיקות תקינות. מחזור סדיר. בת 36. למעט רירית רחם מעט דקה בעקבות גרידה מלפני חמש שנים. הרירית מתעבה עם גירוי מינימלי וגם שני ההריונות הקודמים הושגו עם רירית דקה של 4-6 ממ.
השאלה היא האם לנסות הזרעות או הפריות במצב הנתון. קיבלתי תשובות שונות מרופאים שונים
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום תוצאות
אני03/09/2014
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאני - סיפור דומה, נא עזרתך
מרינה03/09/2014היי,
לנו יש בעיה דומה, לא מצליחים להרות כבר תקופה ארוכה בגלל בעיית זרע.
לאחרונה גילו וריקוצל אצל בעלי והומלץ על ניתוח.
את יכולה בבקשה להרחיב קצת לגבי בעית הזרע אצל בעלך:
1 - מה היה הריכוז לפני הניתוח? מה לא תקין?
2 - איזה דרגה היה הוריקוצל?
3 - באיזה שיטה נותח בעלך? מיכרוכירורגי?
4 - המלצה על מנתח
5 - איזה פרמטרים השתפרו לאחר הניתוח? ותוך כמה זמן....
6 - האם יש תופעות לוואי לניתוח כגון כאבים כרוניים?
סליחה על מבול השאלות אבל אנחנו מאד מבולבלים לגבי הניתוח כי אין הבטחה שתיקון וריקוצל ישפר את נתוני הזרע.
תשובותיך בטח יעזרו לנו רבות
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוריקוצל
oooo04/09/2014היי
מכיוון שהניתוח בוצע לפני חמש וחצי שנים אני לא סוכרת פרטים מדויקים.
אני כן זוכרת שבניתוח בוצע חתך בבטן התחתונה. ההחלמה היתה לבעלי קצת קשה כי התפתח זיהום אבל ברגע שקיבל אנטיביוטיקה זה עבר.
הוריקוצל שלו היה בינוני פלוס למיטב זכרוני.
בהפריה שעשינו תשעה חודשים אחכ לא חל שיפור משמעותי בכלל... אבל - וזה אבל גדול- אותה הפריה נקלטה ונולד ילד וחצי שנה אחכ היה לנו הריון ספונטני לא מתוכנן. לא יודעת אם זה היה עקב שיפור בזרע אבל עובדתית זה קרה. אז בשביל זה זה בטוח היה שווה.
הניתוח בוצע ע״י מנתח רגיל בבית חולים. זה לא ניתוח מסובך. היו לבעלי כאבים אחרי זה. ברור. גם לי כאב אחרי ניתוח קיסרי. כמו כל ניתוח יש כאב אבל זה עובר.
כמו שאמרת בעצמך אין הבטחה שניתוח וריקוצל ישנה את המצב. אני לא רופאה ולא יכולה לייעץ לך בזה. אני כן יכולה להגיד מהנסיון שלי שאם אתם לפני ילדים ורוצים שניים לפחות שווה לעשות כל דבר שיימנע ממך טיפולי פוריות או בעיות פוריות בהמשך. כשנכנסתי להריון ספונטני לא היתה מאושרת ממני שנחסכה ממני סאגת הטיפולים.
כרגע הזרע לא הכי טוב אבל גם לא הכי גרוע ממה שהבנתי. המורפולוגיה השתפרה מ2% ל3-4%.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה??
oooo04/09/2014תגובה??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה?? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/09/2014לאור משך הזמן שאת מנסה להרות העניין לא מסתייע הייתי ממליץ לבצע 2-3 נביונות עם הזרעה לולחר מכן לפנות לאופציה של הפריה חוץ גופית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)