נתוני זרע

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• נתוני זרע
    אני
    03/09/2014

שלום.
    רציתי לדעת על פי נתוני הזרע הבאים האם מומלץ לעשות הפריות או שהוא מספיק טוב להזרעות עם גונל?
    מצ״ב תוצאות.
    בעברינו הפריות לפני שש שנים עקב בעית זרע. תוך כדי טיפולים בעלי עבר ניתוח וריקוצל. נולד ילד מהפריה וחצי שנה אחכ הריון ספונטני ונולד עוד ילד. כרגע מנסים להרות כשנה וחצי ללא הצלחה. אצלי הבדיקות תקינות. מחזור סדיר. בת 36. למעט רירית רחם מעט דקה בעקבות גרידה מלפני חמש שנים. הרירית מתעבה עם גירוי מינימלי וגם שני ההריונות הקודמים הושגו עם רירית דקה של 4-6 ממ.
    השאלה היא האם לנסות הזרעות או הפריות במצב הנתון. קיבלתי תשובות שונות מרופאים שונים

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נתוני זרע

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צילום תוצאות

אני
    03/09/2014

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאני - סיפור דומה, נא עזרתך

מרינה
    03/09/2014

היי,
    לנו יש בעיה דומה, לא מצליחים להרות כבר תקופה ארוכה בגלל בעיית זרע.
    לאחרונה גילו וריקוצל אצל בעלי והומלץ על ניתוח.
    את יכולה בבקשה להרחיב קצת לגבי בעית הזרע אצל בעלך:
    1 - מה היה הריכוז לפני הניתוח? מה לא תקין?
    2 - איזה דרגה היה הוריקוצל?
    3 - באיזה שיטה נותח בעלך? מיכרוכירורגי?
    4 - המלצה על מנתח
    5 - איזה פרמטרים השתפרו לאחר הניתוח? ותוך כמה זמן....
    6 - האם יש תופעות לוואי לניתוח כגון כאבים כרוניים?

סליחה על מבול השאלות אבל אנחנו מאד מבולבלים לגבי הניתוח כי אין הבטחה שתיקון וריקוצל ישפר את נתוני הזרע.
    תשובותיך בטח יעזרו לנו רבות
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וריקוצל

oooo
    04/09/2014

היי
    מכיוון שהניתוח בוצע לפני חמש וחצי שנים אני לא סוכרת פרטים מדויקים.
    אני כן זוכרת שבניתוח בוצע חתך בבטן התחתונה. ההחלמה היתה לבעלי קצת קשה כי התפתח זיהום אבל ברגע שקיבל אנטיביוטיקה זה עבר.
    הוריקוצל שלו היה בינוני פלוס למיטב זכרוני.
    בהפריה שעשינו תשעה חודשים אחכ לא חל שיפור משמעותי בכלל... אבל - וזה אבל גדול- אותה הפריה נקלטה ונולד ילד וחצי שנה אחכ היה לנו הריון ספונטני לא מתוכנן. לא יודעת אם זה היה עקב שיפור בזרע אבל עובדתית זה קרה. אז בשביל זה זה בטוח היה שווה.
    הניתוח בוצע ע״י מנתח רגיל בבית חולים. זה לא ניתוח מסובך. היו לבעלי כאבים אחרי זה. ברור. גם לי כאב אחרי ניתוח קיסרי. כמו כל ניתוח יש כאב אבל זה עובר.
    כמו שאמרת בעצמך אין הבטחה שניתוח וריקוצל ישנה את המצב. אני לא רופאה ולא יכולה לייעץ לך בזה. אני כן יכולה להגיד מהנסיון שלי שאם אתם לפני ילדים ורוצים שניים לפחות שווה לעשות כל דבר שיימנע ממך טיפולי פוריות או בעיות פוריות בהמשך. כשנכנסתי להריון ספונטני לא היתה מאושרת ממני שנחסכה ממני סאגת הטיפולים.
    כרגע הזרע לא הכי טוב אבל גם לא הכי גרוע ממה שהבנתי. המורפולוגיה השתפרה מ2% ל3-4%.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה??

oooo
    04/09/2014

תגובה??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה?? - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    05/09/2014

לאור משך הזמן שאת מנסה להרות העניין לא מסתייע הייתי ממליץ לבצע 2-3 נביונות עם הזרעה לולחר מכן לפנות לאופציה של הפריה חוץ גופית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו