לדר מכטינגר

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• לדר מכטינגר
    אחת
    07/09/2014

היי

אני בנסיונותה זרעה לפני קבלת אישור להפריה.
    בת 38 עם רזרבה שחלתית נמוכה.
    אני רוצה לעשות הפסקה חודש חודשיים בטיפולים אבל חוששת מאיבוד של הזמן - כלומר איבוד הביוצים בזמן הזה.
    הרזרבה שלי נמוכה ומס' הביציות לא גדול במעקבי זקיקים.

הבנתי שניתן לקחת גלולות לפרק זמן כזה ולעכב את הביוצים.
    האם זה נכון?
    האם זה אכן לא גורם לביוץ ולכן מונע איבוד של הביציות בחודשייםה אלה?
    האם טיפול פוריות שנעשה לאחר מכן עלול להיפגע?

אני יודעת שבהריון למרות שלא מקבלים וסת עדיין מתרחש איבוד של ביציות ולא נשמרת הרזרבה. האם זה לא אותו הדבר?

אשמח להסבר כי זה יעזור לי מאוד.

אחת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לדר מכטינגר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לדר מכטינגר - תגובה

ד''ר רונית מכטינגר
    07/09/2014

המתנה של חודש חודשיים לא תגרום לאיבוד זמן יקר.
    בדרך כלל אנחנו משלבים גלולות במקרה של רזרבה שחלתית ירודה על מנת לעזור ולגייס אחר כך מספר רב יותר של זקיקים בשלב התפתחותי/גודל דומה.
    הפרוטוקולים הכוללים מתן גלולות ממליצים על טיפול של שבועיים שלושה על פי רוב ולא של חודשים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביוץ

אחת
    08/09/2014

ד"ר שלום

תודה על המענה.

ומתי אמורים להתחיל לקחת גלולות?
    כרגע אני עוד לפני בדיקת הבטא שצריכה להתקיים בעוד שבוע בדיוק. אני רוצה להבין אם להקדים את התור לרופא כדי להספיק.

אם הבנתי נכון אמורים לקחת גלולות שבועיים שלושה ואז להפסיק ומיד אח"כ מתרחש הביוץ או מקבלים וסת ואז מחכים 14 ימים (אצלי לפחות) ואז מתרחש הביוץ שאמור להניב יותר ביציות (כי למעשה דילגנו על חודש)?

בנוסף, אם משתמשים בזה למעשה דוחים ביוץ ולא מבזבזים את הביוץ שאמור היה להתרחש באותו זמן?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד דבר

אחת
    08/09/2014

יש לי מיומה גדולה סב סרוטית דופן אחורי שמאלית תחתון, 6.5 סמ.

ייתכן שעובר שמנסה להשתרש או זרע שמנסה לעשות דרכו לביצית - לא מצליחים לבצע זאת כראוי בגלל מיומה שחוסמת את הגישה לרירית הרחם?
    האם בהפרייה כדאי למקם את העוברים בצד ימים של הרחם ולשכב קצת... ? :

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד דבר - תגובה

ד''ר רונית מכטינגר
    08/09/2014

שרירן (מיומה) סב סרוזלית אינו גורם לבעייה בהשרשה היות והמיומה חיצונית לרחם.
    המיומה במיקום זה אינה חוסמת את הגישה לרירית הרחם.
    לגבי גלולות - חשוב לוודא שאינך מעשנת, אינך סובלת מקרישיות יתר או שאין לך סיפור של קרישיות יתר במשפחה. מתן גלולות לחודש אחד אינו "חוסך" מספר רב של ביציות היות ורק ביצית אחת מבייצת כל חודש באופן טבעי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדר מכטינגר

אחת
    08/09/2014

היי

תודה רבה על תשובתך.
    י לי את כל הבדיקות שציינת ואני יכולה להתחיל בגלולות.
    לגבי הביציות, רציתי להבין - נכון שנגרעת רק ביצית אחת שמבייצת אבל מהרזרבה נגרעים איקס זקיקים (אצלי 8 סך הכל!). והשאלה שלי היא האם כשלוקחים גלולות - אותה מנה חודשית נדחית ליום שאפסיק את הגלולות או שהביציות, כמו בהריון רק מתנוונות ולא נשמרות?
    אני מרגישה שאני על הקצה של הקצה מבחינת הרזרבה ולכן כל חודש נחשב.

אני אסביר את השאלה המוזרה. אני רוצה לדחות לחודשיים את כל העיסוק בטיפולים בגלל עניינים אישיים כבדי משקל.

בגלל רזרבה שחלתית בריצפה וכבר כתבתי כאן בעבר, אני חושבת שהחודשיים האלה יקרים. לא רק ברמת האיבוד של הביציות אלא שהבנתי שככל שהמאגר מידלדל כך מה שנשאר פגום או פחות טוב.

אני בחרדה גדולה מזה. י שלי FSH שנע בין 10- 14-20 AMH 0.40

ואלו בדיקות מלפני כמה חודשים. אולי המצב גרוע יותר.

1. מה דעתך, כדאי לקחת חופשה בחודשיים האלה תחת גלולות או שזה לא ישרת את המטרה שלי: שמירה על הרזרבה כמו שהיא - ושבמצבי אני צריכה להמשיך כל חודש ולא להפסיק?
    2. לגבי המיומה היא סב סרוטית אבל בולטת לחלל הרחם. לכן שאלתי אם מפריעה להשרשה ואם כדאי בהפריה להחזיר את העוברים לצד ימים של הרחם. היא נמצאת בדופן אחורי תחתון (לתוך החלל) מצד שמאל.
    תודה רבה לך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדר מכטינגר - תגובה

ד''ר רונית מכטינגר
    09/09/2014

בכל חודש, באופן טבעי, מספר ביציות מתחילות את תהליך ההבשלה אך רק ביצית אחת תיבחר להשלים את התהליך ולבייץ. מספר הזקיקים שנספרים באולטראסאונד אינו המספר האמיתי של הזקיקים הקיימים בשחלה. חלק מהזקיקים הקיימים קטנים מאוד ואינם נצפים. עם זאת, מיעוט של זקיקים באולטראסאונד הוא אחד הפרמטרים של רזרבה שחלתית ירודה.
    לקיחת גלולות לא תשפר/תשמר את הרזרבה לאורך זמן.
    הפסקת טיפול לחודש חודשיים בדרך כלל אינה משמעותית מבחינת סיכויי ההצלחה.
    כדאי שתקבלי את ההחלטה להמתין עם הרופא המטפל שלך שיש לו את התמונה השלמה לגבייך.
    הרבה הצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני שואלת זאת כיוון

אחת
    09/09/2014

שחברה יקרה שלי בת 43 והיו לה 7 זקיקים בכל מחזור כשארבעה מתוכם בוייצו בכל חודש לצורך הפריה.
    בהפריה האחרונה אחרי הרבה טיפולים טיפולים נאמר לה שהביציות לא תקינות כרומוזמלית.

אני בת 38 אמנם ,אבל הרזרבה רשומה כידועה. אם לי יש 8 זקיקים יש סיכוי סביר שאני במצב שלה? כלומר שאני בסוף ולכן גם הם לא תקינים?

בנוף, כתבת שלחכות חודש חודשיים זה לא נורא. הבעיה שאני כבר חצי שנה מסתובבת סביב העוד חודש פחות חודש לא נורא וזה כבר כן נהיה נורא.

לכן שאלתי האם לקיחת גלולות תקפיא בעצם את הרזרבה כמו שהיא עד להפסקת הגלולות או שבכל זאת מתבזבזת הרזרבה?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו