אנדרומטריוזיס ותרומת ביצית

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• אנדרומטריוזיס ותרומת ביצית
    איילת
    09/09/2014

שלום רב,

שמעתי מחברה כי לאחר קשיים להכנס להריון וגילוי אנדומטריוזיס, היא עשתה ניתוח להסרת הנגעים ולאחריו החלה בטיפולים והיום היא אחרי לידה.

גם אני סובלת מאנדומטריוזיס, ב- 2006 עשיתי לפרסקופיה ולבסוף פתיחת בטן והוציאו לי אנדומטריומה בגודל של קוטר - 10 סמ (היתה צמודה לחצוצרה ולכן נאלצו לכרות גם חצוצרה).
    בדו"ח הניתוח צוין כי עדיין קיימות הידבקויות קשות באגן, והונחתי לקחת גלולות ללא הפסקה.

לאחר 8 שנים, אני ובן זוגי התחלנו בנסיונות להרות, ולאור הכשלונות, פניתי למומחה לאנדומטריוזיס, אשר המליץ לי לבצע ניתוח נוסף, ורק לאחריו להתחיל טיפולי פוריות. במקביל פניתי למומחה פוריות - שלעומתו טען שלאור גילי (39) והעבר שלי, אין כל צורך בהתערבות כירורגית נוספת וטיפולי IVF עוקפים את הבעיה. התחלתי טיפולי פוריות, אשר לבסוף לא הותירו ברירה ולאור רזרבה שחלתית נמוכה מאוד - עברנו לתרומת ביצית.

אציין כי עשיתי היסטרוסקופיה, והכל היה תקין.

השאלה שלי הינה - לאור סיפורה של חברתי לעניין הניתוח, האם ייתכן כי עדיף לבצע ניתוח ורק לאחריו להתחיל את הטיפולים ?

אודה להתייחסותכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אנדרומטריוזיס ותרומת ביצית - תגובה

פרופ` דוד בידר
    10/09/2014

אין צורך בניתוח נוסף.,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו