מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התלבטות קשהדנית17/04/2008
שלום
אני מנסה להרות מתרומת זרע, ללא טיפול הורמונלי,היום היום ה13 למחזור, מחזורים סדירים של28 יום.היום שבע בבוקר,בבדיקת זקיקים ודם זקיק בגודל 18מ"מ,רירית 10.2 E2-604 ,פרוגסטרון 2.9
נאמר לי שיש עוד זמן לביוץ ושכנראה יצא בחג ובנק הזרע סגור.חשבתי בכל זאת ללכת מחר בסביבות 10-12 לפנות הצהריים להזרעה יחידה, כי הבנתי שזרע יכול לחיות לפחות 24 שעות.
מה דעתכם האם זה יהיה מיותר?האם לפי הנתונים יכול להתרחש ביוץ ספונטני ביום שבת או שזה מוקדם מידי?
מודה על העזרה,מאד קשה לי לוותר על החודש ולהגיע להחלטה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לך
איריס17/04/2008שלום דנית
אם את מבצעת את ההזרעה בבית חולים את יכולה להעביר אליהם מבנק הזרע זרע קפוא בתרמוס
והם ישמרו את הזרע אצליהם בהקפאה.
בהצלחה ,איריס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשב אל תדלגו עלי
דנית17/04/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום דנית.
חסוי17/04/2008לא תשובה של רופא, אלא של בעלת נסיון......
אני לא מבינה למה את מתלבטת. מה יש לך להפסיד? 350 ש"ח?
אם לא תבצעי מחר - אז בוודאות תפספסי את החודש.
אם תבצעי - יש סיכוי החודש!
מעבר לכך - מהקצת נסיון שצברתי על עצמי, עושה רושם שלפי הנתונים הביוץ קרוב - והזרע יכול לחכות לביוץ!
שיהיה בהצלחה
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה בנות אך אשמח לתגובת רופא
דנית17/04/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקווה שהלכת להזרעה
ורד18/04/2008הייתי בעבר באותו מצב כמוך - מנסה להרות מתרומת זרע ללא הורמונים.
כשלא לוקחים הורמונים ובעיקר כשלא לוקחים זריקה להשראת ביוץ (אוביטרל), חשוב ביותר להוסיף לבדיקות הדם גם את ה-LH. קצת קשה לדעת בודאות מתי יהיה ביוץ בלעדיו, שכן הפרוגסטרון, שעולה בביוץ, יכול להפתיע, לזנק, ולתפוס אותנו לא מוכנים. לעומת זאת, ה-LH מתחיל לעלות לפחות 36 שעות לפני הביוץ ואף יותר ונותן מספיק התראה.
הבעיה היא שברוב היחידות לא בודקים LH. מה שאני עשיתי בזמנו כדי לפתור את הבעיה היה לבדוק בעזרת ערכות ביוץ ביתיות - אצלי הן הוכיחו את עצמן - תמיד התאימו גם לתמונת הזקיקים והדם. אבל יש נשים (בעיקר פוליציסטיות) שרמת ה-LH אצלהן תמיד גבוהה והערכות האלה לא שימושיות עבורן.
עוד דרך אפשרית היא לא לעשות את המעקבים במרכז בו את מטופלת - אלא בקופה, ולבקש מרופא המשפחה הפניה לבדיקות ההורמונים, ואז לבקש גם LH.
בכל מקרה, לענינך הפעם - מכיוון שהפרוגסטרון כבר בעליה, יש סיכוי שאכן יהיה ביוץ לפני יום ראשון ואני בהחלט הייתי עושה הזרעה היום כדי לכסות את הסופ"ש. מה גם שבגלל החג המעקב הבא הוא ביום שני אז בטח ובטח!
שיהיה הרבה בהצלחה :-)
ורד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהורד שלום
פרופ' שחר קול18/04/2008מציע ללכת על זה.
יש סיכוי להריון, גם אם לוח הזמנים אינו אופטימאלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)