תרומת ביצית ורירית סרבנית

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• תרומת ביצית ורירית סרבנית
    ayelet
    16/09/2014

שלום רב,

בת 38, אנדומטריוזיס, רירית סרבנית (דקה ולא תלת) ורזרבה שחלתית נמוכה. היסטרוסקופיה תקינה. (ללא גרידות וכו' מלבד ניתוח לפרסקופיה ופתיחת בטן להוצאת אנדומטריומה).

אני בהליך של תרומת ביצית, ואף אתמול היתה לי החזרה של טריים.

לטענת הרופא, הרירית היתה בינונית מינוס והיתה 6 ממ. הוא המליץ על החזרת עובר אחד, בסוף החלטנו 2. אני מניחה שהוא העדיף עובר אחד כי מצב הרירית לא היה משהו (כפי שהוא הגדיר אותה כאמור), יחד עם זאת אמר כי אני מפוצצת בהורמונים והרירית לא ממש מתעבה...

במקביל אני לקחתי ועדיין לוקחת 4 פרוגינובה (דרך הפה) ן- 900 אוטרוגסטן (וגנילי - 3 פעמים ביום, 300 כל פעם).

מספר שאלות -

1. האם לדעתכם עשיתי טעות שהחזרתי שני עוברים במצב רירית כזה ? מה בכלל הסיכויים להיקלט במצב כזה ?

2. הכדורים הוגינלים שאני לוקחת, לעיתים אני רואה שהם לא ממש נספגים (שאריות רבות ע"ג התחתונית). האם זה בעייתי ? האם צריך לעדכן את הרופא ואולי ליטול את הכדורים דרך הפה ?

3. אני נוטלת את אוטרוגספן 3 פעמים ביום (בוקר, אחר הצהריים ובלילה לפני השינה), האם יש משמעות לכך שאני צריכה לקחת את הכדורים כל יום באותן השעות ?

תודה רבה..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תרומת ביצית ורירית סרבנית - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    16/09/2014

1.לטעמי לא טעית היות והחזרת עוברים טריים עדיפה על מוקפאים-וגם ברירית בעלת עובי גבולי מתקבלים הריונות.
    אין בעיה בנטית הכדורים והנרות בעיתוי שונה,אי ספיגה מוחלטת של הכדור תקינה ואינה צריכה להטריד הוא ממלא את תפקידו בכל מקרה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו