בדיקת דם או בדיקת מי שפיר

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• בדיקת דם או בדיקת מי שפיר
    הילה
    28/09/2014

אני בשבוע 13 להיריוני . יש לי המטומה שמתחילה להספג אני אחרי הזרעה מתורם זרע. ההיריון הוא היריון יקר עד יקר מאד מתלבטת אם לבצע דיקור מי שפיר שהסיכון בו להפלה גבוה או לבצע בדיקת דם . בקופת חולים המליצו לי על ווירפי . הנושא מדיר שינה מעיניי האם בדיקות הדם הן סטטיסטיות ולא מדוייקות? האם הן מקיפות את המחלות שניתנות לאיתור מעבר לתסמונת דאון? מפחידה אותי המחשבה שהפיל את העובר אני כבר בת 40 מנגד מפחיד לגדל ילד חולה האם תוכלו לייעץ ולעזור על מנת לקבל החלטה נכונה. ואיך ניתן לדעת איזו חברה אמינה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת דם או בדיקת מי שפיר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקת דם או בדיקת מי שפיר - תגובה

ד''ר רונית מכטינגר
    28/09/2014

בדיקות הדם מאפשרות כיום בדיקה של 5 כרומוזומים, X,Y, 21,13,18 באופן מלא. כרומוזומים אלו אחראים ל-85% מהבעיות הגנטיות בעוברים.
    דיקור מי שפיר - מאפשר בדיקת כל הכרומוזומים וכמו כן קיימת אפשרות לבדיקת ציפ גנטי שנותן מידע נרחב יותר על תקינות הכרומוזומים.
    יש יתרונות וחסרונות לשתי הבדיקות. שתיהן מדוייקות ואינן סטטיסטיות.
    כמובן שכאשר מדובר בהריון יקר, החשש מדיקור גנטי מובן.
    כדאי שתתיעצי ספציפית גם עם מומחה לגנטיקה ויהיה קל יותר לקבל את ההחלטה על סמך הגיל שלך, השקיפות העורפית ותוצאות הסקירה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו