מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- היה ביוץ?/ביוץ לא תקין?תאיר18/04/2008
בת 35, ווסת סדירה מזה 20 שנה. (בטווח שבין 25-28) פרופיל הורמנלי מחודש נובמבר השנה תקין. בחודש קודם ביום 22 לווסת בדיקות דם הראו שהיה ביוץ.
החודש התחלתי מעקב זקיקים (ראשון) סבב טבעי ללא הורמונים. נעשה רק מעקב אחד בודד לפני ההנחיה לאוביטרל והזרעה-
10.4.08 (יום 9 לווסת)- ימין, 11, 10 שמאל – 16
רירית - תלת שכבתית - 7
בבדיקות דם מאותו יום-
e-2 469
פרוגסטרון - 1.85
lh- 4.7
12.4.08- בשש בערב הונחתי לקחת אוביטרל.
13.4.08- IUI – באותו בוקר נעשה גם אולטרסאונד
ימין- 14, שמאל – עדיין 16 (לא התפתח במשך 3 ימים)
רירית עבה (לא צויין כמה) ללא נוזל.
14.4.08- IUI נוסף +בבדיקת אולטרסאונד תוצאות זהות לאלו מהיום הקודם (אולי טיפונת גדילה של 2 הזקיקים) בשל התוצאות הללו, והעובדה שעברו מעל 36 שעות לאוביטרל נלקח בצהריים (כ-41 שעות מהאוביטרל) גם דם לפרוגסטרון שיצא – 3.7. בשל התוצאה נלקח כמו כן נלקח גם דם לבטא, לראות קיום אוביטרל בגוף. הבטא היתה חיובית.
15.4.08- מעקב אולטרסאונד
ימין – 11 + זקיק ממוטט של ,10 שמאל – אין זקיקים
רירית – 6.4
ללא נוזל.
ב. דם :
e-2 399
p-10.3
lh-14.3
האם יש לך הסבר מה קרה?
האם ערכי בדיקות הדם מתאימים לערכים שלאחר ביוץ?
האם העובדה שבאולטרסאונד לא נצפה נוזל בדוגלס מעידה על כך שלא היה ביוץ? או שהזקיק(ים) היו ריקים?
האם עובי הרירית לא נמוך מדי לשלב זה?
האם זקיק "שנתקע" בהתפתחות עדיין יכול להכיל ביצית?
או אולי הזקיק שלכוארה נחשב 16 לא היה זקיק, (ואם כן מה זה היה?) ואילו זה שכן גדל מיום 9, ל- 14 בייץ בגלל האוביטרל כשהוא בעצם לא בשל?
האם יכול להיות שהאוביטרל לא השפיע מבחינת הביוץ, אלא רק העלה את רמת הבטא בדם, והגוף בייץ לבד (כי בדרך כלל יש לי ביוץ טבעי) על זקיקים קטנים מדי?
האם אני צפוייה לקבל ווסת החודש?
האם יש סיכוי להריון בנתנונים האלו?
סליחה על האורך
וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אור
ד''ר דוד ישי18/04/2008אני חושב שיחסית לעובדה שאת בשלב כל כך מוקדם ( שאמור להיות פשוט ובסיסי ) של הטיפול , הירידה הקפדנית לפרטים והבדיקות הרבותממש מוגזמות.
התחושה שלי שהאוביטרל ניתן מוקדם מדי ( בגלל גודל הזקיק ורמת ה E2 ) ולמרות זאת מאד קשה לדעת מה באמת קרה ומה הסיכוי שבתנאים אלה יהיה הריון.
לדעתי , אם תעשי כל כך הרבה בדיקות בכל מחזור טיפול , יהיה קשה לך לשרוד לאורך זמן. קחי את הדברים קצת יותר בקלות ובסבלנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, אבל ...
תאיר21/04/2008בשל העובדה שאני מלווה מקרוב מאוד מטופלת פוריות גם לה בהתחלה אמרו שיש "רק" הפרעת ביוץ (פוליציסטית) והיום כשנתיים אחרי עדיין אין הריון. כך שאני כן מתמצאת וקוראת בעניין של פוריות והורמונים. שנית, אני בת 35 ואני מבחינה בשינויים במצב הווסת שלי (הדימום עצמו מתקצר, וכן משך הזמן בין ווסת לווסת מתקצר לאחרונה)
הסיבה שעשיתי את כל הבדיקות היא משום שמלכתחילה חשבתי שהביוץ יתרחש לפני מתן האוביטרל (כאמור מבייצת טבעי) ורציתי לדעת האם יהיה טעם בהזרעה השניה. בדיקת האולטסאונד באותו יום שהראתה שהזקיק לא גדל כבר גררה אחריה שרשרת של בירורים.
ולעניין, היום (שבוע אחרי הביוץ) עשיתי שוב בדיקת דם ואלו התוצאות:
pmol/L 780 ESTRADIOL (E-2)
- IU/L 6.9 LH
- nmol/L 35.6 PROGESTERONE
עד כמה שהבנתי ערכי ה- e2 אמורים להיות קטנים מהערכים של הביוץ. אצלי להיפך, הערכים כמעט כפולים מהערכים שהיו לי במעקב, וביום שאחרי הביוץ. האם זה קריטי/מעיד על משהו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום אור
ד''ר דוד ישי21/04/2008אני לא יודע האם אפשר להסיק משהו מהעובדה שהאסטרוגן עלה לאחר הביוץ ולא ירד כצפוי, אבל הפרוגסטרון מעד שהיה ביוץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד שאלה קטנה
תאיר21/04/2008האם ציסטה פוליקולרית פוקעת יחד עם הביוץ? או שהיא נשארת בגוף עד לווסת ויוצאת עם הדימום הווסתי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום אור
ד''ר דוד ישי21/04/2008הציסטות הפונקציונליות ( שהפוליקולרית היא אחת מהן ) בד"כ נספגות ולא פוקעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)