קשר בין הרפס להפלות?

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• קשר בין הרפס להפלות?
    לוני
    30/09/2014

שלום,
    אני בת 39, עברתי הפלה בשבוע 7 לאחר החזרת עוברים. לאחר הטיפול בציטוטק, שאחת מתופעות הלוואי שלו היא עלייה בחום הגוף, הופיע לי הרפס בגב התחתון לכוון תחילת ה"חריץ" של הישבן. (סליחה על התיאור הבוטה). זה מקום שההרפס מתפרץ לי בו תמיד כשיש לי חום, מהשנתיים האחרונות. קראתי שאחד הגורמים להפלות הן מחלות זיהומיות אקוטיות, ויש המונים את ההרפס בינהן. האם יתכן שזה מה שגרם להפלה? יש שכותבים שהרפס אינו גורם להפלה, כך שאני קצת מבולבלת ואשמח לתשובה מוסמכת מכם, המומחים לפריון. תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קשר בין הרפס להפלות?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קשר בין הרפס להפלות? - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    30/09/2014

הפלות טבעיות מתרחשות בין היתר על רקע זיהומים,לעיתים מדובר בזיהום בשלב המוקדם של ההריון. ולעיתים ההפלה נגרמת מזיהום קיים באברי הרבייה .מחקרים הצביעו על שיעור גבוה פי כמה להפלה בקרב נשים שסבלו מזיהום נרתיקי כמו כלמידיה, ציטומגלווירוס, הרפס וזיהומים פטרייתיים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך השאלה

לוני
    30/09/2014

כלומר, אם ההרפס אינו באיבר המין אז אין הוא מאיים בכלל על ההריון הצעיר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך השאלה - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    30/09/2014

ישנם מחלות וירליות ובקטריאליות חריפות חאו דווקא באברי המין העלולות לפגוע בהריון
    ולגרום להפלה או מות עובר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו