מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תרומת ביציתיונית01/10/2014
שלום,
אני בת 31. כבר שנתיים וחצי אנחנו מנסים להרות. לפני כשנה התחלתי בטיפולי פוריות. לאחר 3 הזרעות, עברנו ל IVF,. חשוב לציין שמכל תהליך הבדיקות שעשינו לפני תחילת הטיפולים ובמהלכן לא נמצאה בעיה והוגדרנו כ"לא מוסבר". ב IVF הראשון שאבו 21 ביציות, מתוכן היו 13 הפריות. החזירו לי 2 עוברים טריים והקפיאו שלושה. את השאר ניסו לראות אם יתפתחו לבלסטוציסט והם לא התפתחו. לאחר שכל ההחזרות שעשיתי מהעוברים הנ"ל כשלו, החלטתי להחליף רופא ולעבור לרופא פרטי. הוא עשה לנו בדיקות נוספות וגילה כי התנועתיות בזרע של בעלי הינה גבולית, אך הספירה טובה ואין זה מהווה בעיה. עשיתי IVF נוסף, בו שאבו לי 25 ביציות והיו 11 הפריות. הרופא החליט שהוא מחכה עם כל העוברים לבלסטוציסט ולאחר 6 ימים קיבלתי טלפון ובו הוא אמר כי אף אחד מהעוברים לא התפתח כמו שצריך. דוחות המעבדה מראים ששהתחלקות לתאים היתה אטית כבר מהימים הראשונים של ההפריה. לפי דעתו, הכרומוזומים בביציות שלי לא מתחלקים באופן שווה. כלומר, במקום שיהיו 23 כרומוזומים יש או פחות מזה או יותר מזה. לדבריו זה פוגע בהתפתחות התקינה של העובר ובחלק מהבלסטוציסטים היו חסרים התאים של העובר עצמו, בחלק התאים של השלייה וכו'...
כתוצאה מכך הרופא המליץ לא להמשיך בנסיונות ההפריה ולעשות תרומת ביצית. לפני קבלת החלטה, אני מעוניינת לקבל חוות דעת נוספת ואשמח לקבל המלצות לרופא המומחה בגנטיקה, אשר איתו כדאי להתייעץ.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תרומת ביצית - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/10/2014ההחלטה לגבי תרומת ביציות בשלב זה לדעתי מוקדמת ורותמת את העגלה לפני הסוסים,ניתן לבצע בדיקת זרע להלוספרם כדי להעריך את מצב ה-DNA של הזרע ובהתאם להציע ביצוע IMSI (בידוד תאי זרע תקינים מופולוגית בהגדלה פי 6000 ) לצורך ביצוע ICSI בו זמנית עוקב אחרי העוברים תחת האמבריוסקופ כדי לזהות ליקויים אפשריים בהתפתחות,במקרה הצורך ניתן לבצע סקר גנטי טרום השרשתי גם לעוברים בשלב חלוקה על מנת לזהות תקינות גנטית של עוברים.
ומבלי יכולת לבצע הערכה של כל הנתונים דעתי היא שההחלטה לבצע תרומת ביציות לאחר שני נסיונות הפריה הינה טרם זמנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)