מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בדרך לפונדקאות עוצרים בתרומת ביציתאיילת02/10/2014
שלום רב,
בת 38.5,גובה 1.58, משקל 48, רזרבה שחלתית נמוכה (FSH 29), אנדומטריוזיס , הדבקויות קשות באגן ועכשיו רירית סרבנית (בקושי 6 ממ וגם לא תלת).
השבוע, לאחר כשלון ראשון של תרומת ביצית, ורגע לפני שאני פונה לפונדקאות, אני מבקשת עזרתכם -
בהתחלה ניסיון לייצר לי ביציות -
פרוטוקול 1 - ללא התערבות של הורמונים כלל - ביום ה- 10 למחזור E2 1126 ופרוגסטרון 2.8 - הרירית היתה 6.6, ואז שלושה ימים אחרי ביוץ מוקדם והרירית ירדה ל - 5.
פרוטוקול 2 - התערבות הורמונלית (מהיום ה- 7 צטרוטייד ו- 250 מונופור), הרירית הגיע מקסימום ל- 5.8 וביומיים לפני השאיבה עמדה על 5 ממ (E2 היה 2813 ופרוגסטרון 7.6). נשאבה ביצית אחת שלא הופרתה.
פרוטוקול 3 - ארוך מאוד – 17 יום, (מהיום ה- 2 דקא 0.1 ומונופור 450, ומהיום ה- 10 הגדלת דקא לחצי ומונופור עדיין 450 . הרירית הגיעה ל- 6.8, ויומיים לפני השאיבה ירדה ל- 6 ממ. נשאבה ביצית אחת והופרתה, החזרה לאחר יומיים ללא הריון.
ומעכשיו – תרומת ביצית –
פרוטוקול 4 – מהיום ה- 3 למחזור – 3 פרוגינובה. מהיום ה- 9 למחזור – 4 פרוגינובה ו- 1 צטרוטייד, ביום ה- 13 -14 להוריד רק את הצטרוטייד והחל מהיום ה- 15 – 3 פרוגינובה ו- 900 אוטרוגסטן. רמת E2 הגיעה ל – 20,000. הרירית לעומתה עשתה טובה והגיע ל- 6 ממ (ואני מזכירה שהיא לא תלת).
השאלה היא – מה עושים ? כי אם הרירית שלי גרועה (בנונית מינוס), לא חבל על הכסף של התרומה ? האם יש עוד דרכים ? עוד פרוטוקולים ? או שזהו הגעתי ל"דד אנד" ומה שנשאר זה פונדקאות ? נשארו לי עוד 3 מוקפאים ואני פשוט לא יודעת מה לעשות, אולי עדיף להטיס אותם לגיאורגיה ?
אודה להתייחסותכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדרך לפונדקאות עוצרים בתרומת ביצית - תגובה
פרופ` דוד בידר03/10/2014את לא צריכה להסות ליצר לך ביציות.
צריכה תרומת ביצית פונדקאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בדרך לפונדקאות עוצרים בתרומת ביצית - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/10/2014אכן הרירית שלך מאוד גבולית,ניתן להשתמש באמצעים נוספים על מנת להפיע על הרירית ועל שיעור ההשתרשות -כמו ביצוע פיפל,מתן ויטמין E ,מתן אספירין,ולעיתים אפילו מתן ויאגרה,כל זאת בתנאי שההיסטרוסקופיה תקינה וצילום הרחם שלל מצב של הידרוסלפינגס(חצוצרה חסומה בקצה הדיסטלי עם נוזלים בתוכה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדרך לפונדקאות עוצרים בתרומת ביצית
ayelet03/10/2014פרופסורים יקרים,
תודה על התייחסותכם.
ראשית אציין כי אני כבר בהליך של תרומת ביצית ואין לי עניין לבזבז זמן בניסיון לייצר ביציות.
שנית אציין כי -
1. ב- 2006 עשו לי ניתוח לפרסקופיה ובעקבותיו גם פתחו לי בטן' כרתו לי חצוצרה והוציאו אנדומטריומה בגודל של 10 סמ.
2. לפני חודשיים עשיתי היסטרסקופיה אבחנתית שהיתה תקינה בכל הממצאים (למעט רירית דקה).
מה עושים ? מנסים לעשות החזרה נוספת עם רירית כזו ? שולחים את העוברים לגיאורגיה (אם אפשר בכלל). שהצעתי לרופא שלי את אופציית הפיפל, ויאגרה, אסיפירין הוא אמר שזה לא עוזר, ובמקביל מלמל לעצמו משהו על החזרה זיגוטה.
מה אתם ממליצים בשלב הזה ? לעשות עוד תרומת ביצית ? אני ממש עצובה ומאוד קשה לי להתמודד עם פונדקאות ...שזה בכלל לא יהיה הילד שלי ...ובכלל מה ההבדל בין זה לבין אימוץ בידיעה שזה ממילא לא הילד שלי...(רק של בן זוגי, אם הוא בכלל יסכים)
תודה רבה וחתימה טובה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בדרך לפונדקאות עוצרים בתרומת ביצית - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/10/2014הייתי מאמץ את ההמלצות שנתתי לך ומבצע עוד נסיון אחד של תרומת ביציות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)