שלום וחג שמח לרופאים!

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• שלום וחג שמח לרופאים!
    טלי
    19/04/2008

אחי סבל מפיגור קשה ונפטר בשנות העשרים שלו. לכן ערכתי מיפוי גנטי ונמצא שאני נושאת גן של מוקוליפידוזיס Mucolipidosis type 4 ML4
    הבנתי שיש תהליך שנקרא PGD שבו אפשר לברר עם עובר סובל מאותו פגם ורק אם לא להחזיר אותו לרחם.
    שאלותי הם:
    1. האם מספיק שרק אני נשאית הגן על מנת שאולי יהיה לי ילד עם התסמונת או שגם בעלי צריך לשאת אותו?
    2. האם בPGD אפשר לדעת אם הילד חולה במחלה או רק נושא את הגן?
    3. האם התהליך הזה נעשה בבית חולים אלישע בחיפה (שם היינו רוצים להיות מטופלים)?
    תודה רבה לכם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שלום וחג שמח לרופאים!

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חסוי שלום

פרופ' שחר קול
    19/04/2008

מציע יעוץ גנטי מפורט לפני החלטה על הצורך ב - PGD.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר קול היקר

טלי
    19/04/2008

תודה לך על תשובתך.
    איפה אפשר לערוך בירור כזה? לאיזה מומחה צריך ללכת? רופא ילדים שחולים בתסמונת? אנחנו לא כל כך מתמצאים בדברים האלה. תודה וחג שמח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חסוי שלום

פרופ' שחר קול
    19/04/2008

בכל קופת חולים יש יועצים גנטיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו