כאבים בבטן ובאגן

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• כאבים בבטן ובאגן
    אני
    12/10/2014

מאז שהפסקתי לקחת גלולות- מתחילת הטיפולים, לפני חצי שנה, החלו להופיע לי בזמן המחזור וגם קצת לפני וקצת אחרי כאבים חדים באזור הבטן התחתונה ובאגן. לא מדובר בהתכווצויות הרגילות של המחזור, אלא במאין תחושת שריפה/דקירות, ולחץ בכל אזור האגן, בנוסף יש תחושה של צורך ללכת לשירותים.
    הכאבים מתחזקים כל מחזור שעובר ובמחזור האחרון היו כמעט בלתי נסבלים, ואפילו מנעו ממני ללכת לעבודה. לא יודעת אם יש קשר אבל זה היה מחזור ה IVF הראשון שלי, אחרי הריון כימי.
    החודש אני עושה סבב מוקפאים על בסיס הורמונים והתחלתי לקחת אסטרופם לפני כשבוע, כיומיים אחרי תחילת האסטרופם החלו שוב הכאבים אבל בעוצמה נמוכה יותר, לא מפריע לפעילות היומיומית אבל בהחלט מציק.
    מה זה יכול להיות? יש לי תור לרופא הפוריות רק בעוד שלושה שבועות, בבדיקות במיון/מוקד/רופא נשים נראה שהכל תקין ושלחו אותי הביתה עם משכחי כאבים, מה שלא נראה לי כפתרון הגיוני. האם יש קשר לטיפולים ולהורמונים שאני לוקחת?
    אודה לכם על כל תובנה או רעיון
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בבטן ובאגן

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים בבטן ובאגן - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    12/10/2014

ישנם סיבות רבות לכאבים באגן בזמן המחזור ,ובעקבות נטילת הורמונים,אחת הסיבות המרכזיות הינה אנדומטריוזיס-העדר ממצאים אגניים אינה שוללת מציאותה של אנדומטריוזיס אגנית שאין לה עדיים ביטוי אולטרסוני-לצורך אחבחנה יש לבצע בדיקת דם ל-CA-125 ,ולפרוספקופיה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, ועוד שאלה

אני
    12/10/2014

האם האנדומטריוזיס יכול להיות הגורם להריון הכימי או לאי קליטת הריון?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, ועוד שאלה - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    13/10/2014

האפשרות קיימת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז מה עושים במקרה כזה?

אני
    13/10/2014

יש לזה טיפול?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז מה עושים במקרה כזה? - תגובה

ד''ר רונית מכטינגר
    13/10/2014

בוודאי, יש טיפולים רבים לאנדומטריוזיס. עם זאת, לעיתים מדובר בהתבטאות קלה של אנדומטריוזיס ולא תמיד יש צורך לטפל למטרות פוריות - חלק מהנשים עם אנדומטריוזיס יהרו ספונטנית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו