מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פרדניזון אחרי IVFאני13/10/2014
בטיפולי IVF עם APLA קלה ולאחר 2 הפלות בשבוע מוקדם שיכולות לנבוע מסיבות נוספות. הומלץ לי להתחיל פרדניזון מיד עם קבלת בטא חיובית.
ראיתי שכתוב בעלון של הפרדניזון שמגיב עם תרופות שמכילות אסטרוגן. מה זה אומר לגבי הריון לאחר IVF?
האסטרוגן משפיע על רמת הסטרואידים או להפך ?
לא היה צורך בתמיכה של אסטרוגן לאחר ההחזרה בעבר, האם עם סטרואידים צריך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרדניזון אחרי IVF - תגובה
פרופ` דוד בידר13/10/2014אני לא יודע מה זה APLA קלה.
במקרים אלה צריך לתת סטרואידים ואין שום קשר לאסטרוגן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אני13/10/2014הכוונה שרמת הנוגדנים אנטי קרדיוליפין לא מאוד גבוהה ושל הלופוס גבולית, מעט חורגת המנורמה.
השאלה, האם הסטרואידים משפיעים על רמת האסטרוגן?
אם כן, האם מצריך תוספת תמיכה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה
אני13/10/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/10/2014מספר נקודות לגבי הממצאים ללא קשר לרמתן בדם:
1.הטיפול בנשים עם התסמונת ללא אירוע פקקת בעבר הוא שנוי במחלוקת. מטה-אנליזה (Meta-analysis) הציעה שבנשים, שלהן המדד הקליני באבחנת התסמונת היה הפלות חוזרות, טיפול מונע משולב ב-Heparin ו-Acetylsalicylic acid (אספירין)במינון נמוך יכול להפחית את הסיכון להפלה ב-50%. הטיפול המשולב יעיל יותר מ-Acetylsalicylic acid לבד או Prednisone.
2.אין השפעה של מתן פרידניזון על האסטרוגן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת
אני13/10/2014אכן לא רשמתי, 2 ההפלות היו תחת קלקסן ואספירין. האם זה תומך בהמלצה לסטרואידים?
בעבר היה אירוע של פציאליס שלא הוכח הדמייתית כTIA ונחשב כאאורה של מגרנה, אבל בעקבותיו התגלתה האפלא.
ישנם אצלי עוד גורמים אפשריים להפלות, לכן אכן חוששת האם הסטרואידים הכרחיים, מצד שני בגלל גיל מבוגר הרופאה לא רוצה לבזבז זמן...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תוספת - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/10/2014חזקה על הרופא המטפל שלך שיתן לך טיפול מתאים ויתכן שיבחר בשילוב התרופות שציינתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנתי
אני14/10/2014האם הכוונה שאין צורך להוסיף סטרואידים בנוסף לטיפול באספירין וקלקסן, למרות שהיו 2 הפלות עם הטיפול הזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנתי - תגובה
פרופ` דוד בידר14/10/2014צריך לקחת סטרואידים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)