חוסר ביוץ

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• חוסר ביוץ
    הילה
    15/10/2014

שלום,

מזה כחצי שנה שאיני נוטלת גלולות אבל רק בחודשיים האחרונים אני מנסה להכנס להריון. בחצי השנה האחרונה שמתי לב שישנם חודשים שיש לי כאבי ביוץ וישנם שלא. אני מקבלת מחזור כל 28-32 יום. לאור התחושות הללו ויחד עם העובדה שלפני חמש שנים נאמר לי שיש לי שחלות פוליציסטיות בבדיקת אולטרסאונד ואגינלי, התחלתי לבדוק ביוץ עם מקלונים לבדיקה עצמית ואכן מצאתי קורלציה בין כאבי הבטן/ היעדר של כאבי הבטן ובין קיום ביוץ לפחות לפי הבדיקה הביתית. יוצא שיש ביוץ רק אחת לכמה חודשים.
    לצערי רופא הנשים שלי לא מסכים לתת לי בדיקות כי לא עברה שנה של ניסיונות להכנס להיריון. רציתי לדעת אילו בדיקות אני יכולה לעשות ואם אפשר לעקוף את העניין הזה של לחכות עכשיו שנה כשאני יודעת בוודאות שיש לי בעיה.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חוסר ביוץ

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חוסר ביוץ - תגובה

ד''ר רונית מכטינגר
    15/10/2014

הילה שלום רב,
    על מנת להגדיר שלחות פוליציסטיות דרושים 2 מתוך 3 קריטריונים:
    1. וסתות לא סדירות.
    2. עליה בהורמונים הזכריים או קליניקה של פעילות יתר של הורמונים זכריים כמו שיעור יתר.
    3. שחלות במראה פוליציסטי באולטראסאונד.
    בדיקות הביוץ אינן תמיד מדוייקות. נכון כי אי פריון מוגדר על פי שנה של נסיונות להרות ללא הצלחה, אך לאור מה שאת מתארת יש מקום לשקול מעקב הכולל פרופיל הורמונלי וסונר זקיקים+בדיקות דם לאיתור הביוץ.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו