תמיכת אנדומטרין

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• תמיכת אנדומטרין
    רונית
    28/10/2014

שלום רב,
    התחלתי לקחת נרות אנדומטרין ביום הביוץ, אני אמורה לקחת אותן במשך 15 ימים.
    3 שעות אחרי החדרת האנדומטרין בפעם הראשונה- שהיה ביום הביוץ,
    קיימתי יחסים, האם זה יכול להקטין את קליטת ההריון,מאחר ומונע את חדירת הזרע בצורה טובה- בגלל סמיכות הנר
    האם יש לקחת את את האנדומטרין לאחר קיים יחסים?
    תודה רבה!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תמיכת אנדומטרין

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תמיכת אנדומטרין - תגובה

ד''ר רונית מכטינגר
    29/10/2014

אנדומטרין יש ליטול פעמיים ביום בדרך כלל או שלוש פעמים לפי החלטת הרופא. הסיכוי להרות הוא לפני הביוץ וביום הביוץ. האם את בטיפול החזרת עוברים מוקפאים? במחזורים טבעיים, לא בהפריה נהוג להתחיל את תכשירי הפרוגסטרון מעט מאוחר יותר, לאפשר סינכרוניזציה של רירית הרחם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

רונה
    29/10/2014

אני במחזורים טבעיים ונוטלת פעמיים ביום (בוקר וערב),
    אז לפי דברייך אני מבינה שזה לא טוב שקיימנו יחסים אחרי נטילת האנדומטרין, נכון?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה - תגובה

ד''ר רונית מכטינגר
    29/10/2014

במחזור טבעי כדאי להתחיל את התמיכה יום או יומיים לאחר הביוץ לאפשר סנכרוניזציה של רירית הרחם עם מועד ההשרשה של העובר. עם זאת, חשוב לשמור על אופטימיות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר מכטינגר

אחת
    30/10/2014

בקשר לאנדומטרין.

אני החודש בנסיון טבעי, יחסים מתוזמנים. ביום ראשון אהיה שבעה ימים לאחר הביוץ ואבצע בדיקת פרוגסטרון.

כתבת שבמחזור טבעי נהוג לתת אנדומטרין יום יומיים לאח ר הביוץ כדי לבצע סינכרוזיציה עם הרחם...

אני לקחתי רק פעם אחת כשביום השביעי לביוץ (חודש שעבר) היה לי פרוגסטרון 27.

האם זה מזיק להתחיל לקחת מאוחר יותר מהיום שציינת - כשהרמה בסדר במילא?

חייבת לציין שסבלתי מאוד מהאנדומטרין, בחילות קשות, סחרחורות וכו' ואני מנסה להימנע.
    האם אפש רלבצע בדיקת פרוגסטרון פעם בשבוע ואם ז היור דמתחת לערך מסויים רק אז לקחת? ואם כן מתחת לאיזה ערך?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקפיצה לדר מכטינגר, השאלה הנל, תודה

אחת
    31/10/2014

לגבי הפרוגסטרון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקפיצה לדר מכטינגר, השאלה הנל, תודה - תגובה

ד''ר רונית מכטינגר
    31/10/2014

באופן טבעי הפרוגסטרון עולה לאחר הביוץ, בשלב הלוטאלי של מחזור הוסת. היות ואנחנו מנסים לחקות את הטבע ככל שניתן, רצוי ליטול פרוגסטרון חיצוני (כדורים/נרות) לאחר מועד הביוץ, בעיקר כשמדובר במחזור טבעי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ד"ר - אם הפרוגסטרון הוא מעל 20

אחת
    01/11/2014

ביום העשירי לביוץ ואבצע מעקב כל 3 ימים - עדיף לא לקחת אנדומטרין כדי לא לשבש את המהלך הטבעי ברחם?

ואם יש לי הכתמות לפני המחזור במשך 3 ימים כדאי אז לקחת אנדומרטרין?

אני מבינה שהכי כדאי לפי מה שאמרת לקחת סמוך לביוץ אבל סמוך לביוץ י שלי 30 פלוס.
    מצד שני לקראת הבטא יש לי הכתמות חומות כמה ימים ואז וסת שמקדימה קצת - כלומר בכל זא יש ירידה בפרוגסטרון שאולי פוגעת בהשרשה?

אשמח לסדר בדברים :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ד"ר - אם הפרוגסטרון הוא מעל 20 - תגובה

ד''ר רונית מכטינגר
    01/11/2014

כדאי לבצע בדיקת פרוגסטרון שבוע לאחר הביוץ ולהחליט לפי הרמות. בכל מקרה, תמיכת פרוגסטרון כדאי להתחיל יומיים לאחר הביוץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו