מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לד"ר מכטינגראחת08/11/2014
היי
יש לי מיומה בקוטר 6 סמ סבסרוטית אחורית תחתונה צד שמאל + מיומה בקוטר 3 סמ מהצד השני.
האם נוטים לתת אספירין לאישה עם מיומה בהיריון כדי להאיץ את זרימת הדם לרחם?
או האם יש התייחסות שונה להרה עם מיומות כאלה מלבד הבדיקות הרגילות כבר מהשבועיים הראשונים?
שנית, יש לי חסר בויטמין די. האם מותר לקחת בהריון וכמה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לד"ר מכטינגר - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר08/11/2014מיומות מפריעות להריון באם הן לוחצות על הרירית. ההשפעה של מיומות בתוך המיומטריום על הריון שנויה במחלוקת. למיומות סב סרוזליות אין השפעה, ככל שאנחנו יודעים על ההריון. מתן אספירין אינו נחוץ במקרים אלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיומה
א08/11/2014ד"ר תודה,
אבל אין חשש מדחיקה של העובר? מזה שזה יותר גדול מהרחם ואולי ההתפתחות... ?
שנית, מה לגבי ויטמין די. יש לי חוסר. האם מותר לקחת ויטמין די בטיפות וכמה (כשהאישה הרה)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי הויטמין
א08/11/2014D ראיתי שענית למטה.
אבל יש לי עוד שאלה ברשותך.
קיבלתי הפנייה לבדיקת בטא, פרוגסטרון ואסטרדיול. בדר"כ רשום גם LH זה קריטי לבקש גם את הLH או שאפשר מקסימום אחרי הבדיקה הזו, רק שנדע קודם...
תודה גדולה על המקצועיות, האכפתיות והתשובות המהירות תמיד ממך :)
א* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי הויטמין - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר08/11/2014תודה על ההערכה שלכן.
אין בעייה אם לא תעשי בדיקת LH הפעם. סובל דיחוי לפעם הבאה וניתן גם לותר על הבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיומה - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר08/11/2014מיומה סב סרוזית בולטת החוצה מהרחם ולכן לא דוחקת את העובר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבא. סאונד
אחת09/11/2014עד כמה שזכור לי כתוב שהמיומה בולטת לחלל הרחם. זה הגיוני אם את אומרת שסב סרוטית דווקא יוצאת החוצה?
אני אשמח להסבר כי המיומה הכי מטרידה אותי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בא. סאונד - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/11/2014המיומות מתחלקות למספר סוגים:
1.מיומה סובמוקוזית(תת רירית)-המיומה מצויה מתחת לרירית הרחם ובולטת לחלל הרחם ומעוותת אותו-אלו המיומות המחיבות התערבות בד"כ שמדובר בבעית פוריות.
2.מיומה אינטרמורלית(בתוך דופן שרירי הרחם)מימות אלו נמצאות בקיר הרחם ובמובן זה מהוות חלק מדופן הרחם)מיומות אלו עלולות להשפיע על סיכויי ההשתרשות רק שגודלם מעבר ל-3-4 ס"מ.במצב זה בד"כ מנהלים מדיניות שמרנית לפני כל שיקול של התערבו כירורגיל להסרת המיומה
3.מיומה סובסירוסית(מתחת קיר הרחם וחיצונית לו ,אם כי המיומה קשורה לדופו על בסיס צר בד"כ)-מיומות אלו חסרות משמעות לגבי הפוריות ,אולם הם יכולות ללחוץ על איברים הסובבים את הרחם,ולהפריע בעתיד להמהלך הלידה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)