לאחר סבב הפרייה שני שנכשל

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• לאחר סבב הפרייה שני שנכשל
    גל
    17/11/2014

בת 30, ללא ילדים,נמצאת כשנה וארבעה חודשים בטיפולים. נשואה 4 שנים. ברקע הריון כימי שהושג בצורה טבעית. ומאז לא מצליחה להיקלט. לאחר 6 הזרעות שנכשלו ו2 סבבים של הפריות שנכשלו. אתמול קיבלתי תוצאת בטא שלילית ולא מפסיקה לבכות. אני כבר לא יודעת מה לעשות. זרע תקין, ככל הנראה הידרוסלפינקס משמאל (הרחבה דיסטלית משמאל). בשתי השאיבות שאבו נוזל משמאל. העוברים תקינים ואיכותיים, בסבב הראשון החזירו 1 מצויין ואילו בסבב השני החזירו 2 (1באיכות מצוינת והשני בינונית), רירית רחם יפה, מגיבה לטיפול ההורמונלי (סבב ראשון-נשאבו 11 ביציות, סבב שני-18)
    השאלה מה אתה ממליץ לעשות בשלב הבא?
    פיפל?
    כריתת חצוצרה שמאל?
    צריבת חצוצרה שמאל?
    אני לא יכולה לסבול שלילי נוסף, קשה לי מאוד, אנא תעזור לי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לאחר סבב הפרייה שני שנכשל

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לאחר סבב הפרייה שני שנכשל - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    17/11/2014

הבעיה שלך היא ההידרוסלפינגס המפחית את שיעור ההשרשה ב-50% ומגדיל את הסיכוי להפלה-כיום קיימת הוראה גורפת להוציא את החצוצרה הנגועה לפני כל טיפול הפריה ,ונראה לי שבעניין זה העיכוב בהחלטה להוציא את החצוצרה הנגועה הינו בעוכרייך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

גל
    17/11/2014

ראשית כל תודה על תשובתך המהירה. ושאלה נוספת- כששאלתי את הפרופ' שאני מטופלת אצלו האם בשל ההידרוסלפינקס יכרתו לי את החצוצרה הוא אמר שהוא לא ממליץ לכרות חצוצרה אך כן צורבים את החלק של החצוצרה שממנו יוצאים המים. השאלה מה ההבדל בין 2 הפעולות הללו? כריתת חצוצרה נשמעת לי פעולה מפחידה.. מה הסיכונים הכרורים בכך?
    שאלה נוספת, בכל שאיבה שהייתה לי שאבו לי גם את הנוזל, אם כן מדוע זה מפריע? האם הנוזל נוצר שוב ?
    אודה לתשובתך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת - תגובה

ד''ר רונית מכטינגר
    17/11/2014

הנוזל בהחלט עלול להווצר שוב ולהפריע לקליטת העוברים. במידה והנוזל נצפה באולטראסאונד ובשילוב עם כשלונות ב-IVF מקובל לשקול הוצאת החצוצרה. הפעולה מתבצעת על פי רוב בלפרוסקופיה והחצוצרה מנותקת מן הרחם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מהם הסיכונים הכרוכים בהוצאת חצוצרה?

גל
    17/11/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מהם הסיכונים הכרוכים בהוצאת חצוצרה? - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    18/11/2014

הפרוצדורה הלפרוסקופית הינה עם סיכונים מזעריים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו