מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ייעוץ בנוגע לנוזלים ברחםדקלה17/11/2014
שלום רב,
אני בת 30-ללא ילדים, ברקע שחלות פוליציסטיות מטופלת ב-IVF וביצעתי שאיבה אחת ו-4 החזרות שלצערי לא צלחו.
לאחרונה, במהלך טיפול החזרת עוברים מוקפאים (פרוגינובה), בבדיקת האולטרה-סאונד גילו נוזלים ברחם. ובשל כך הופסק הטיפול.
בטיפול העוקב החלפתי לגונאל F ואוביטרל ולאחר 14 ימים בבדיקת האולטרה-סאונד התגלו שוב נוזלים ברחם - שוב הונחתי להפסיק את הטיפול.
בשיחה עם הרופא הוא המליץ לי לבצע פיפל אבחנתי והיסטרוסקופיה אבחנתית.
אציין, כי גם במשך הסבבים הקודמים של הטיפול הרגשתי כי יש לי הפרשות מוגברות של נוזלים (ממש טפטופים) ולמרות התלונות הרופא לא הבחין במשהו חריג.
האם אתם ממליצים על ביצוע בדיקות נוספות ?
ממה נגרמים הנוזלים ברחם ואיך אפשר למנוע את הופעתם ?
האם ייתכן שהנוזלים מגיעים מהחצצורות ואיך ניתן לבדוק זאת ?
תודה רבה,
דקלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוזלים ברחם
דקלה18/11/2014עדיין ממתינה לתשובה :-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
נוזלים ברחם - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/11/2014פיפל אבחנתי מיותר-יש לבצע צילום רחם והיסטרוסקופיה על מנת לשלול פתולוגיה רחמית או חצוצרתית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
דקלה18/11/2014האם אפשרי לראות בעיה בחצוצרה באמצעות אולטרה-סאונד (או שרק באמצעות צילום רחם) ?
האם הנוזלים ברחם נגרמים רק מפתולוגיה רחמית או חצוצרתית ? או שייתכן והם בשל הכדורים\הורמונים שאני מקבלת ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלה נוספת - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/11/2014לדאבוני אולטרסאונד אינו מזהה פגמים בחצוצרה,הצטברות הנוזלים נגרמת בהחלט בהשפעת הכדורים שאת נוטלת אולם ישנה הפרעה בנקוז שלהם עקב חסימה או הידבקויות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם ניתן לבצע..
דקלה19/11/2014שאלה נוספת האם ניתן לבצע צילום רחם והיסטרוסקופיה באותו החודש ??
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
האם ניתן לבצע.. - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/11/2014מבחינה מעשית אין בעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתייעצות נוספת
דקלה15/12/2014שלום רב,
עקב הפסקת הטיפולים ב-IVF בשל נוזלים ברחם, ביצעתי את הבדיקות הבאות:
היסטרוסקופיה אבחנתית - תקינה
פיפל אבחנתי - תקין
צילום רחם - סקטוסלפינגס דו"צ
האם ישנה דרך נוספת חוץ מאשר כריתת חצוצרות לטפל בחסימה ?
האם כריתת החצוצרות פוגעת ברזרבה השחלתית ?
לפני כשנתיים, הייתי בהריון מטיפולי IUI שהסתיים בהפלה בשל ירידת מים בשבוע 21 , מה שאומר שלפחות אחת החצוצרות הייתה תקינה - מה הגורם לחסימה של 2 החצוצרות ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
התייעצות נוספת - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/12/2014אין ברירה האופציה הטיפולית הרצויה הינה כריתת החצוצרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות נוספות..
דקלה16/12/2014האם הרזרבה השחלתית נפגעת מכריתת החצוצרות .?
איפה כדאי לעשות את הפעולה ואצל איזה רופא אתה ממליץ ? ( אתה מבצע ניתוח כזה?)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות נוספות.. - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/12/2014אם הפרוצדורה נעשית באופן תקין לא אמורה להיות פגיעה ברזרבה השחלתית-להן שלושה מנתחים העוסקים בתחום:פרופ' מוטי גולדנברג,ד"ר חן גולדשימדט,ד"ר רועי משיח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה כדאי לעשות ??
דקלה18/12/2014תודה על הסבלנות!!
הייתי אצל רופא הנשים שלי ב- IVF עם תוצאות של הצילום רחם
הוא אמר לי שיש שתי אופציות האחת לכרות את החצוצרות והשניה דרך היסטרוסקופיה
לסתום את החצוצרות בצד של הרחם
הוא מתלבט מה עדיף לי בגלל שלפני שנה עברתי ניתוח בבטן בשל חסימת מעי הידבקויות מרובות בחלל הצפק ודלקת חריפה שכלל מעי דק סופי,צקום,וחצוצרה ימין. במהלך הניתוח כרתו לי את החלק התחתון של המעי הגס. וכך נודע לי על מחלת קרהון שיש לי...
בקיצור הוא חושש שאולי יש לי הדבקויות בחלל הבטן ובסוף הניתוח הפשוט של כריתת חצוצרות קצת יסתבך.
מה אתם חושבים ממליצים.?
ושוב תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה
דקלה18/12/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מקפיצה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/12/2014במצב העיניינים שציינת יתכן שהטיעונים של הרופא המטפל שלך ראויים להערכה ופעלי בהתאם להמלצתו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדעה נוספת
דקלה20/12/2014שלום רב,
אשמח לקבל דעה נוספת מפרופ' בידר ו\או מד"ר מכטינגר בנושא ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה לפרופסור בידר וד"ר רונית
דקלה21/12/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה לא עונים לי?? מה עדיף לעשות??
דקלה22/12/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה לפרופסור בידר וד"ר רונית - תגובה
פרופ` דוד בידר22/12/2014יכולה לשלוח תמונות של צילום רחם?
באופן עקרוני הנוזל ברחם נעלם מעצמו ואין דרך טיפול ספציפי לזה.
אם בעבר החזירו לך עוברים אזי לא היה נוזל.
אנחנו התחלנו עם ההפריות לנשים עם בעיות כמו שלך.
צריך להתרשם מהצילום לפני מתן עיצה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצילום רחם -1
דקלה22/12/2014שלום רב,
בחלק מההחזרות ראו נוזלים ברחם והפסיקו את הטיפול - פעם נוספת שאבו את הנוזל ולאחר מכן ביצעו החזרה ובחלק מהמקרים או שפספסו או שלא היו נוזלים
מצ"ב תמונות מצילום רחם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצילום רחם - 2
דקלה22/12/2014תמונה נוספת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצילום רחם - 3
דקלה22/12/2014תמונה נוספת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצילום רחם - 3 - תגובה
פרופ` דוד בידר23/12/2014הייתי מנסה להמשיך הפריות עוד מחזור או שניים
לפני פעולות נוספות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפי הצילום רחם רואים בוודאות חסימה?
דקלה23/12/2014ואם בסוף אני אצטרך פעולה איזה אתה ממליץ לי ??
תודה רבה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפי הצילום רחם רואים בוודאות חסימה? - תגובה
פרופ` דוד בידר24/12/2014חסימת חצוצרות דרך היסטרוסקופיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה לפרופסור בידר וד"ר רונית - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר22/12/2014התשובות שקיבלת מקובלות עלי. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)