מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לד"ר מכטינגראלה21/11/2014
שלום
1.הבנתי שזה בסדר שפרוגסטרון יורד במהלך ההיריון - אבל מה הסיבה שהוא יורד?
2. יש לי מיומה שבחלק מהא. סאונדים כתוב שהיא סבסרוטית ודווקא בבדיקה של מומחה מיומות הוא כתב "תוך דופנית". האם בתחילת היריון מיומה לא יכולה לפגוע בזרימת הדם או ברירית?
המיומה היתה 6 סמ לפני ההיריון והטכנאית אמרה שעכשיו היא 7-7.5 סמ ואני רק בשבוע חמישי.
אני לא מוטרדת מהגודל - רק מהאם צריך תמיכת פרוגסטרון או משהו כדי שזה לא ימנע מהעובר משאבים ברחם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לד"ר מכטינגר - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר21/11/2014אלה שלום רב,
החל משבוע 8 השליה מייצרת את הפרוגסטרון. הפרוגסטרון המיוצר ע"י הגוף יכול להתבטא בבדיקות המעבדה ברמה שונה מהפרוגסטרון שנשים נוטלות כתוסף לתמיכה. החשיבות המקסימלית היא לפעילות הביולוגית של ההורמון.
מיומה יכולה לגדול במהלך ההריון כתוצאה מההורמונים המופרשים. במידה והיא אינה חודרת לחלל הרחם (סב מוקוזלית) היא אינה אמורה לפגוע בזרימת הדם או ברירית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוקדם יותר
אלה22/11/2014שלום ד"ר
תודה על ההסבר, רק שלא הבנתי למה יש תנודתיות בפרוגסטרון ואני בשבוע חמש פלוס. הוא ירד במהלך שבוע מ125 ל-90 בערך.
השאלה אם נוכחות שנ שקי הריון ומיומה שגדלה יחסית הרבה בחודש - לא דורשת תמיכה גם אם הפרוגסטרון תקין שהרי בכל זאת יש מגמת ירידה.
בקיצור - לא הבנתי למה יש תנודתיות? והאם ירידה משמעותית לא מחייבת תמיכה?
שנית, לגבי המיומה - מאחר ולא ברור מזה סוג המיומה שיש לי לאור האבחנות הסותרות בא. סאונדים, אני שואלת האם לא בודקים אם היא מפריעה לעובר ברמת זרימת הדם או םגיעה חלילה ברירית או בצורך ביורת פרוגסטרון כי הוא מזין גם אותה שלא כמו ברחם רגיל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוקדם יותר - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר22/11/2014רמת פרוגסטרון של 90 עדיין נחשבת גבוהה ותקינה. באופן רגיל, אנחנו לא נוהגים לעקוב אחרי רמת הפרוגסטרון בשבועות אלה. ברגע שכבר הושג ההריון, אין אפשרות להעריך האם המיומה מפריעה לעובר. היות ולפי הנתונים ששלחת ההתלבטות היתה בין שרירן סב סרוטי (בולט החוצה מהרחם) לבין שרירן תוך דפני, סביר להניח כי ההשפעה על העוברים ועל ההריון קטנה. הדיווחים העיקריים לגבי מיומות המפריעות להריון הן על מיומות הבולטות לחלל הרחם. בשנים האחרונות היו מעט פרסומים לגבי ההשפעה של שרירנים תוך דפניים על הריון, אך עדיין הנתונים שנויים במחלוקת. בשלב הזה לא ניתן לבדוק את זרימת הדם המגיעה לעובר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)