לד"ר מכטינגר

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• לד"ר מכטינגר
    אלה
    21/11/2014

שלום

1.הבנתי שזה בסדר שפרוגסטרון יורד במהלך ההיריון - אבל מה הסיבה שהוא יורד?

2. יש לי מיומה שבחלק מהא. סאונדים כתוב שהיא סבסרוטית ודווקא בבדיקה של מומחה מיומות הוא כתב "תוך דופנית". האם בתחילת היריון מיומה לא יכולה לפגוע בזרימת הדם או ברירית?
    המיומה היתה 6 סמ לפני ההיריון והטכנאית אמרה שעכשיו היא 7-7.5 סמ ואני רק בשבוע חמישי.

אני לא מוטרדת מהגודל - רק מהאם צריך תמיכת פרוגסטרון או משהו כדי שזה לא ימנע מהעובר משאבים ברחם?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לד"ר מכטינגר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לד"ר מכטינגר - תגובה

ד''ר רונית מכטינגר
    21/11/2014

אלה שלום רב,
    החל משבוע 8 השליה מייצרת את הפרוגסטרון. הפרוגסטרון המיוצר ע"י הגוף יכול להתבטא בבדיקות המעבדה ברמה שונה מהפרוגסטרון שנשים נוטלות כתוסף לתמיכה. החשיבות המקסימלית היא לפעילות הביולוגית של ההורמון.
    מיומה יכולה לגדול במהלך ההריון כתוצאה מההורמונים המופרשים. במידה והיא אינה חודרת לחלל הרחם (סב מוקוזלית) היא אינה אמורה לפגוע בזרימת הדם או ברירית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוקדם יותר

אלה
    22/11/2014

שלום ד"ר
    תודה על ההסבר, רק שלא הבנתי למה יש תנודתיות בפרוגסטרון ואני בשבוע חמש פלוס. הוא ירד במהלך שבוע מ125 ל-90 בערך.

השאלה אם נוכחות שנ שקי הריון ומיומה שגדלה יחסית הרבה בחודש - לא דורשת תמיכה גם אם הפרוגסטרון תקין שהרי בכל זאת יש מגמת ירידה.

בקיצור - לא הבנתי למה יש תנודתיות? והאם ירידה משמעותית לא מחייבת תמיכה?

שנית, לגבי המיומה - מאחר ולא ברור מזה סוג המיומה שיש לי לאור האבחנות הסותרות בא. סאונדים, אני שואלת האם לא בודקים אם היא מפריעה לעובר ברמת זרימת הדם או םגיעה חלילה ברירית או בצורך ביורת פרוגסטרון כי הוא מזין גם אותה שלא כמו ברחם רגיל?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוקדם יותר - תגובה

ד''ר רונית מכטינגר
    22/11/2014

רמת פרוגסטרון של 90 עדיין נחשבת גבוהה ותקינה. באופן רגיל, אנחנו לא נוהגים לעקוב אחרי רמת הפרוגסטרון בשבועות אלה. ברגע שכבר הושג ההריון, אין אפשרות להעריך האם המיומה מפריעה לעובר. היות ולפי הנתונים ששלחת ההתלבטות היתה בין שרירן סב סרוטי (בולט החוצה מהרחם) לבין שרירן תוך דפני, סביר להניח כי ההשפעה על העוברים ועל ההריון קטנה. הדיווחים העיקריים לגבי מיומות המפריעות להריון הן על מיומות הבולטות לחלל הרחם. בשנים האחרונות היו מעט פרסומים לגבי ההשפעה של שרירנים תוך דפניים על הריון, אך עדיין הנתונים שנויים במחלוקת. בשלב הזה לא ניתן לבדוק את זרימת הדם המגיעה לעובר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו