מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חשוב - לרופאים ולבנות בפורום!אלה05/12/2014
היי
אני רואה שבנות רבות שואלות לגבי הורמונים. הרבה פעמים כשאנחנו נרגעות מתשובות כאן אנחנו לא ממשיכות להתעסק עם זה..
אבל בשאלות כאלה - חשוב לשאול מה הן יחידות המדידה!.
כרגע יש לי פרוגסטרון 51 NMO/L אני בשבוע 7 תאומים (טבעי). כולם אומרים לי שמעל 10 זה תקין ורופאים מחמירים אומרים שמעל 40 זה תקין, רק שוכחים לומר באיזה יחידות!
מסתבר שמעל 10 ו-40 למחמירים זה אכן תקין כשמדובר ביחידות NG/ML
בהריון של עובר אחד. לא ביחידות אחרות שרובן נמדדות בקופות החולים.
הבנתי שהתוצאה שלי מאוד נמוכה וגבולית -
הבנתי שכדאי להמיר יחידה מ NG/ML לNMO/L צריך להכפיל ב-3.18 והתוצאה שלי אם היתה 51 בNMO/L היא 16!
ועכשיו נשאלת השאלה האם 16 NG/ML זה תקין להריון תאומים?
אני לא לוקחת תמיכה, הריון טבעי.
האם לבקש זאת?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשוב - לרופאים ולבנות בפורום! - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר05/12/2014תודה על ההערה. את צודקת לחלוטין לגבי היחידות. לשמחתנו רב המעבדות בארץ משתמשות באותן יחידות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהץודה ומה לגבי התוצאה שלי -
אלה05/12/2014יש לי 16 NMO\L בהריון תאומים שבוע 7+3.
זה לא נמוך?
אני שואלת כי הופיע לי לראשונה בהריון כתם חום הערב ואני לא יודעת אם זה מצריך בדיקת רופא והאם במיון בכלל בודקים פרוגסטרון וכו'?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשוב - לרופאים ולבנות בפורום! - תגובה
פרופ` דוד בידר05/12/2014בשבוע שבע בכלל אין טעם לעשות בדיקת דם לפרוגסטרון.
ברגע שיש דופק אין משמעות לפרוגסטרון ובכלל יש רושם כאילו הפרוגסטרון הוא משהוא חשוב ביותר , אז כשההריון תקין הפרוגסטרון יהיה תקין וכשההריון לא תקין הפרוגסטרון לא יהיה תקין ותיקונו על ידי תרופות לא יעזור...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לתשובה לשאלה האישית שלי
אלה05/12/2014הופיע לי לראשונה כתם חום חזק הערב מלווה בכאבי בטן כמו של מחזור.
אני בשבוע 7+3 כאמור.
האם צריך ללכת למיון או מה לעשות?
אני בהריון תאומים. לאל תמיכה כלשהי.
ניקיתי את הבית וזה קרה לאחר מכן.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשוב - לרופאים ולבנות בפורום! - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר05/12/2014אנחנו לא נוהגים לבדוק רמות פרוגסטרון בהריון טבעי. חשוב לציין כי ברוב המקרים רמות הפרוגסטרון הנחשבות כ"תקינות" מתייחסות לתוספת של תכשירי פרוגסטרון ממקור חיצוני ולכל אחד מהם יש ספיגה שונה. החשוב ביותר הוא שהאשה אינה מדממת. אם כך, אין צורך בתמיכה פרוגסטטיבית נוספת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. הכתמים נמשכים
אלה06/12/2014ורודים בהירים או חומים. האם זה נחשב דימום?
אני מעדיפה לא ללכת לבדיקות ואולטראסאונד. מדובר בהריון תאומים. יש מה לעשות במצב כזה?
זה נחשב התחלה של דימום?
לקחתי אנדומטרין אחד הערב אבל מנסיון הערב הבחילות שזה מעורר בי איומות מהבחילות של ההריון. אפשר להפסיק אחרי אחד?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)