חוסר תגובה לגונאל

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• חוסר תגובה לגונאל
    שירה
    06/12/2014

שלום,
    לאחר 4 הזרעות מתוכן שתיים היו עם גונאל 100 ובמהלך הטיפול היתה תגובה מצויינת של 2-3 זקיקים ורמות E של 2500, פנינו ל IVF.
    לאחר 4 ימים בהם הזרקתי כמות כפולה של גונאל 187.5, נצפה זקיק בודד. הרופא החליף לי את הטיפול למנופור 262.5. לאחר יומיים נצפו שני זקיקים של 10 ו-11. הרירית עדיין היתה דקה 4.7. במהלך ההזרעות, הטבעיות ועם ההורמונים, הרירית היתה תמיד 7-8.
    רמת ה E לא גבובהה, עלתה מ-390 ל-510 כעבור יומיים עם המעבר בהורמונים. רמת ה-P ירדה מ 3.3 ל 2.7.
    אני קרובה מאד לגיל 40.
    האם זה שכיח שלאחר תגובה מצויינת של השחלות בשני הסבבים הקודמים, תהיה תגובה חלשה כל כך? האם זה יכול להשתנות במחזור הבא? האם עושים שאיבה עם שני זקיקים או מומלץ לעשות הזרעה? האם מומלץ לעשות הפסקה של חודש עם מתן ההורמונים?
    בתודה מראש,
    שירה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חוסר תגובה לגונאל

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חוסר תגובה לגונאל - תגובה

ד''ר רונית מכטינגר
    06/12/2014

שירה שלום רב,
    היות והגבת עם 2-3 זקיקים לגונאל 100, בהחלט היה ציפייה כי תגיבי עם זקיקים מרובים יותר להעלאת המינון. עם זאת, לעיתים יש מחזורי טיפול בהם הגוף מגיב פחות טוב והסיבה לכך אינה ברורה.
    לפי הנתונים שאת מתארת, נראה כי השחלות שלך טרם התחילו להגיב במחזור הטיפול הזה. הייתי ממשיכה את הטיפול עוד מספר ימים תוך ציפייה לתשובה הן של מספר הזקיקים והן עלייה של רמות ההורמונים.
    ניתן לעשות שאיבה גם על זקיק בודד אך הרושם שלי שאצלך עדיין לא ניתן לקבוע את מספר הזקיקים הצפויים היות ואת בתחילת התהליך מבחינת רמות ההורמונים והממצאים הסונוגרפים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה. לגבי ההמשך?

שירה
    06/12/2014

תודה רבה על תשובתך המהירה. מחר אני צפויה לעוד אולטרהסאונד ובדיקות דם וזאת לאחר עוד 3 ימים של 300 יחידות מנופור. במידה ויהיו רק שני זקיקים, האם את ממליצה על הזרעה ולא על שאיבה?
    בתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה. לגבי ההמשך? - תגובה

ד''ר רונית מכטינגר
    06/12/2014

היות וגם רמות ההורמונים היו נמוכות, אני מאמינה שתתחיל תגובה גם מבחינת הזקיקים וגם מבחינת הרמות ההורמונליות. אם יש שני זקיקים בלבד, זה זהחלט שיקול לשוחח עם הרופא המטפל לגבי ביצוע הזרעה (כמוסן שוב בתלות בגודל הזקיקים וברמות ההורמונליות).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

שירה
    06/12/2014

תודה רבה דוקטור!
    אעדכן מחר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מועד הביוץ

שירה
    06/12/2014

ד״ר דבר נוסף, עד למחזור זה, הביוץ התרחש אצלי באופן די קבוע ביום ה-12 למחזור. מחר כאמור זהו היום ה-12. האם ייתכן שמועד הביוץ ישתנה כל כך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דילמה קשה לפני IVF

שירה
    07/12/2014

שוב שלום,
    הבוקר מעקב זקיקים אחד 10 ואחד 13, רירית 5.5. זאת לאחר 4 ימי גונל 187.5 ולאחריהם מנופור 262 במשך יומיים ועוד מנופור 300 במשך 3 ימים. סה״כ 9 ימי הזרקות ותגובה דלה כזו. אציין שוב בשני סבבי ההזרעה האחרונים היו 2-3 זקיקים מובילים ורירית 7. הבוקר הפרוגסטרון היה 3.4 ו E-952.
    הדילמה היא האם להמשיך ולהזריק בהוראת הרופא צטרוטייד ומנופור היום ומחר וללכת בכל זאת על IVF?
    האם מומלץ לעצור בשלב זה, לעשות הזרעה במועד ואם זו לא תצלח לשנות את הפרוטוקול לקראת החודש הבא.
    בחודש הבא אהיה בת 40..
    בתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דילמה קשה לפני IVF - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    08/12/2014

מדובר בצגובה ירודה הנובעת מרזרבה שחלתית נמוכה,במקומך הייתי ממשיך לקראת הפריה ולא סומך על האפשרות שבפעם הבאה יהיה טוב יותר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו