מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בדיקה פתולוגית של השליהשאלה06/12/2014
שלום,
אני כעת 4 חודשים לאחר הפסקת הריון IVF בשבוע 25 בשל מיעוט מי שפיר, IUGR העדר זרימה דיאסטולית וזרימות הפוכות בחבל הטבור.
סובלת גם מקרישיות יתר FVL+פקטור 8 מוגבר.
קיבלתי כעת את הדוח הפתולוגי של השליה ורשום כך:
בבדיקה הפתולוגית נרשם שהקרומים אפורים חומים, פני השטח האימהיים אפורים -חומים לא סדירים רקמת שליה ספוגית אפורה- חומה.
חבל הטבור בהשרשה פרמרג'ינלית במרחק 3 ס"מ משולי השליה. מכיל 3 כלי דם.
בקרומים אזורים עם נמק , דלקת חריפה ופיברין.
בסיסי השליה מראים בחלקם פיברוזיס, אזורים רבים של SYNCYTIAL KNOTS משקעי פיברין רבים
לסיכום
FURCATE INSERTION OF UMBLICAL CORD
FINDINGS CONSISTENT WITH MATERNAL VASCULAR UNDER
PERFUSION
1. האם תוכלו להסביר לי בכלליות מה הסיבה שההריון היקר הזה נכשל .
אני מבינה שבדוח הזה יש הסבר אפשרי.
2. האם ניתן למנוע כזה דבר בעתיד .
3. האם אני זקוקה לקלקסן בהריון הבא (האם קשור לקרישיות שלי )
4. האם קשור ל-IVF או לכך שהתחיל כהריון תאומים
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקה פתולוגית של השליה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/12/2014במקרה הנדון מדובר בהתחברות כלי הדם לשיליה ללא שכבת המגן של ה-Wharton's Jelly המגינה על כלי הדם ולכן במצבים אלו שיעור הטרומבוזות גבוה וזאת בנוסף בהיותך בעלת נטיה לקרישיות מוגברת.
הסבירות שפגם כזה בהשתרשות השיליה יחזור פעם נוספת הינו די נדיר,בכל מקרה הייתי שוקל מצן קליקסן בהיריון הבא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)