בבקשה תשובת הרופאים, אובדת עצות

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• בבקשה תשובת הרופאים, אובדת עצות
    אליה
    07/01/2015

שלום לרופאים,

אחרי IVF מפרך, נקלטתי אך בשבוע 6+4 לא נצפה דופק ובקושי קוטב עוברי.
    החליטו לחכות קצת.
    בשבוע 7+4 הרופא פסק שההריון לא תקין.
    בשבוע 8+2 קיבלתי ציטוטק, שעשה דימומים רגילים אך שק ההריון לא נפלט.
    בשבוע 8+4 אחרי שראו באולטרא סאונד שהשק עדיין ברחם, קיבלתי עוד מנה של ציטוטק. זה היה אתמול בשעה 13:00.

עד לרגע זה כלום. השעה 19:00. עברו הרבה יותר מ24 שעות, ואני בלי דימומים אפילו!!
    על פי הרופא במרפאות החוץ אני צריכה לחכות עכשיו שבוע, ולחזור ואז יראו.
    זה נראה לי מוגזם. אני חושבת שכבר צריך ללכת לגרידה לא?? זה לא מסוכן שהשק עדיין ברחמי? אין לי סימפטומים של זיהום.

מתי לדעתכם, בהנחה ששום דבר לא נפלט, אני צריכה ללכת לבית החולים לעשות גרידה? עד מתי לחכות עם זה?
    חשבתי כבר ללכת מחר בבוקר, מה דעתכם?

תודה
    לילך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בבקשה תשובת הרופאים, אובדת עצות - תגובה

ד''ר רונית מכטינגר
    07/01/2015

לילך שלום,
    בדרך כלל לא קיימת סכנה כלשהי אם הציטוטק לא פעל. חלק מהנשים יגיבו מאוחר יותר ועל כן נאמר לך לחזור לאחר שבוע. זהו פרוטוקול מקובל. כמובן שבכל רגע את יכולה להתחרט ולבחור לעבור גרידה. בדרך כלל זו לא מוגדרת כפעולה דחופה וקובעים לכך תור מראש.
    נראה לי מהמצב שאת מתארת כי אין דחיפות לפנות כעת למיון. סימנים מדאיגים הם כאבים/ דימום חזק או חום. אומנם הם יכולים להיות גם כתגובה לציטוטק אך במקרים אלה כדאי להבדק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו