מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התייעצות להמשך טיפולים מרגישה אבודהvika12/01/2015
שלום
אני בת 36 עוד חודש.
לפני 3 שנים הריתי הריון תקין בהזרעה על בסיס טבעי וזריקת אוביטרול. (הצפיח בפעם ה 3).
לפני כשנה הריתי שוב בהזרעה על בסיס טבעי וזריקת אוביטרול ככבר בפעם הראשונה, אך הריון לא התפתח, היה רק שק ללא עובר ונאלצתי לעבור גרידה סביבות שבוע 8-9
מאז עברתי 9 הזרעות. 7 מהם על ביוץ טבעי עם זריקת אוביטרול, אחת עם גונאל והאחרון עם מונפור. ואין הריון.
עברתי בדיקות הורמונליות, צילום רחם (היתה סתימה קלה בחצוצרה ימנית ושוחררה), הטרוסקופיה וכל הבדיקות תקינות. כולל בדיקות זרע.
אני מיואשת ועצובה. רוצה להשיג הריון במיוחד שאני כבר מתקדמת עם הגיל ורוצה לפחות עוד 2 ילדים בע"ה. אנחנו לחוצים ועצובים וזה מורגש בבית והילד מרגיש ואני עוד יותר מתעצבת בגלל זה במיוחד שהוא מבקש ש"נקנה" לו כבר תינוק כי לכולם בגן כבר יש.
אני אשמח לעצה איך להמשיך מכאן. אולי רעיון שלא חשבנו עליו. טיפול אחר, משהו מנסיונכם הרב. ושאלת השאלות שאני יודעת כי אין עליה תשובה ברורה - למה זה לא מצליח :-(
תודה על ההקשבה ואשמח לעצות משכילות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות להמשך טיפולים מרגישה אבודה - תגובה
פרופ` דוד בידר12/01/2015קודם כל את צריכה לעבור לטיפולי הפריה חוץ גופית ואני מתרשם שכל הבעיה היא בגרידה שעברת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל צילום רחם תקין. אין פגיעה ברחם
vika12/01/2015אז מה עושים אם הבעיה בגרידה? איך בכלל מתקנים אותה?
אני בחרדות קשות. הכל היה תקין ושתי הריונות מהירות שאחת מהן לא התפתחה ומאז שנה של נסיונות ללא הצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אבל צילום רחם תקין. אין פגיעה ברחם - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/01/2015העובדה שהרית בקלות בעבר ועתה את מתקשה מצביעה על נזק מיכני אפשרי בעקבות הגרידה,ההמלצה לפנות לטיפול הפריה מצויינת,טיפול כזה עוקף את הבעיה ויאפשר לך להרות בטווח קצר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ורק עוד שאלה אחת קטנה
vika12/01/2015האם הפגיעה המכנית האפשרית בחלל הרחם לא יפריעה לקליטה דרך IVF? ז"א אם יש פגיעה אני לא מבינה מה ההבדל בין הזרעה והפרייה חוץ גופנית? הרי עובר צריך להשתרש ברחם?
ועוד שאלה - האם לאור נסיונות ההזרעה אני יכולה לבקש לעבור להפרייה חוץ גופנית? כי הרופא אמר לנו לפני הסבב האחרון אם הסבב הזה לא יצליח כניראה יהיה סבב נוסף של הזרעה עם זריקות.
האם עליי להתעקש? ואיך זה עובד? אני אמורה לעבור ועדה שתאשר את ההפרייה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה רבה ורק עוד שאלה אחת קטנה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/01/2015הייתי פועל לפי המלצת הרופא המטפל ומשלים את כל הנדרש לפי הוראתו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואיך לא רואים פגיעה בצילום רחם
vika12/01/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ואיך לא רואים פגיעה בצילום רחם - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/01/2015הבדיקות שנועדו להשלים את המידע באשר לרקע מיכני אפשרי הינם היסטרוסקופיה ולפרוסקופיה,אולם לאחר השלמת מינימום טיפולי השריית הביוץ וההזרעות הנדרשות ניתן לעבור לטיפול הפריה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעברתי הטרוסקופיה אבחנתית היה תקין
Vika12/01/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
עברתי הטרוסקופיה אבחנתית היה תקין - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/01/2015מצוין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז זה בעצם שולל פגיעה מכנית אפשרית
vika14/01/2015בחלל הרחם אחרי הגרידה?
אני לא מבינה מדוע אני לא נקלטת. תמיד הביוץ שלי היה סדיר. תמיד היתה ביצית
גם הזרע תקין ובשתי ההריונות נקלטתי אפשר לומר ישר.
אחרי גרידה הגוף השתגע ושנה שלמה לא מצליחה להקלט 9 הזרעות זה מון
כניראה שיעבירו אותי ל IVF אני רק לא מבינה איך זה יתרום לי מעבר להזרעה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז זה בעצם שולל פגיעה מכנית אפשרית - תגובה
פרופ` דוד בידר14/01/2015ברור שבהפריה את מחזירה עובר לרחם.
בטיפולי הזרעה אנחנו לא יודעים בכלל אם היה מפגש בין זרע לביצית.
לדעתי בטיפולי הפריה יש סיכויים טובים מאוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהככה גם ניתן לעמוד על טיב הביצית
vika14/01/2015בעצם? מה שלא ניתן לדעת בהזרעה?
כי אומנם אני מבייצת כל חודש טבעי, אבל אני לא יודעת אם הביציות טובות.
יכול להיות מצב שביצית לא תקינה אפילו שיש ביוץ וכל הבדיקותתקינות נכון?
ועוד שאלה, לאור הסיפורים האחרונים שהיו לגבי זיהומים קשים וסכנת חיים לנשים שעברו שאיבה, אני ממש מבועתת בכלל מלחשוב על IVF
האם יש דברים ספציפים שעליי לשים לב? להתעקש שיתקיימו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. הרופא שלי החליט על סבב שלישי
vika15/01/2015של הזרעות עם זריקות. כי ככה הקופה דורשת.
הוא אומר לי לקוות שיצליח הפעם ולא נצטרך לעבור ל IVF כי זה לא פקניק.
אגב, אחרי הזרעה לקחתי תמיכה של ג'ל קרינון ופספסתי פעמיים. הוא אמר שזה יכול לפגוע בסיכויי קליטה.
עוד מידע שלא ציינתי - אני בחוסר מטורף של ויטמין D והרופא אומר לי זה בהחלט יכול לחבל לסיכויי להרות. לוקחת 3 טיפות אבל לא מקפידה. פעם ב רק.
האם זה אכן יכול לפגוע בסיכויי כניסה להריון או ויטמין די חשוב לעובר שכבר קיים בבטן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה. הרופא שלי החליט על סבב שלישי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/01/2015יש הגזמה במתן חשיבות מוגזמת לערכו של הויטמין בהצלחה להרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)