איך ממשיכים הלאה? לאחר שלילי נוסף

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• איך ממשיכים הלאה? לאחר שלילי נוסף
    גל
    12/01/2015

בת 30, 6 הזרעות נכשלו, 3 הפריות נכשלו, היום קיבלתי תשובה שלילית של סבב ההפרייה השלישי. זרע- תקין.
    הפרייה ראשונה- פרוטוקול ארוך,נשאבו 12, הוחזר עובר טרי מצויין. לאחר מכן עובר בלסטוציסט מופשר.
    הפרייה שנייה-פרוטוקול ארוך, נשאבו 18, הוחזרו 2 עוברים (1 יפה והשני בינוני). לא נשארו מוקפאים.
    *פיפל לפני ההפרייה השלישית
    הפרייה שלישית-פרוטוקול קצר,נשאבו 15, החוזרו 2 בלסטוציסטים טריים(שניהם דרגה 3). לא נשארו מוקפאים.
    בכל שאיבה שאבו נוזל מהחצוצרה השמאלית.
    איך ממשיכים הלאה? מדוע יש לי תחושה שהרופאים מנסים לדחות את כריתת החצוצרה השמאלית? מה עוד ניתן לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איך ממשיכים הלאה? לאחר שלילי נוסף - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    12/01/2015

לטעמי הבעיה היא בחצוצרה החולה(הידרוסלפינגס),מצב העלול לפגוע במידה קריטית להשתרשות,במצבים אלו אני נוטה לבצע כריתת חצוצרה לפני טיפולי הפריה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפרופ' אשכנזי-המשך

גל
    12/01/2015

אז למה לדעתך הרופאים לא ביצעו את זה עד כה? האם פעולת כריתת החצוצרה כרוכה בסיכונים? כמה זמן זה אורך? האם תחת הרדמה כמו בשאיבה? תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפרופ' אשכנזי-המשך - תגובה

ד''ר רונית מכטינגר
    12/01/2015

כריתת חצוצרה נעשית בלפרוסקופיה, פעולה שנמשכת כחצי שעה בדרך כלל במידה ואין הדבקויות כאשר נכנסים לבטן. זאת פעולה ניתוחית, מורכבת יותר משאיבת ביציות. כל פעולה כזו מלווה בסיכונים כגון דימום/ זיהום או פגיעה באברים אחרים בבטן, אך על פי רוב, כאשר אין הדבקויות באגן, הסיכוינים לכך נמוכים.
    יש הצדקה לכרות חצוצרה במקרים שרואים נוזל בחצוצרה באולטראסאונד וכמובן לשקול את הפעולה לאחר כשלונות חוזרים של הפריה חוץ גופית. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך השאלה

גל
    13/01/2015

סליחה, אני לא בטוחה שהבנתי.. האם הניתוח כריתת החצוצרה מתבצע דרך הנרתיק כמו השאיבה או שזה ממש כמו ניתוח שחותכים את הבטן? מהו זמן ההחלמה מהניתוח? האם ניתן להמשיך בשגרה למחרת? תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך השאלה - תגובה

ד''ר רונית מכטינגר
    13/01/2015

ניתוח כריתת חצוצרה מתבצע בדרך כלל בלפרוסקופיה. מדובר בניתוח לכל דבר, המתבצע בהרדמה כללית. במהלך הניתוח מנפחים את הבטן בגז, ועושים שלושה חורים קטנים באיזור הטבור ולצידי הבטן דרכם מכניסים את המיכשור הרפואי. בטבור מכניסים מצלמה שמאפשרת לראות את האיזור המנותח. לאחר הניתוח, יש צורך בהשגחה בת מספר שעות עד יממה. ניתן לחזור לפעילות לאחר החלמה של שבוע שבועיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עד שיענו לך אני עברתי כריתת חצוצרה

חסוי
    13/01/2015

וזה בהרדמה מלאה כמו בשאיבה ולי הוציאו בניתוח שעשו 3 חתכים קטנים באיזור הבטן וההחלמה שלי היתה בערך שבועיים שלוש אבל ייתכן שהמקרה שלי שונה אבל עד שיענו לך אמרתי אני יספר לך מה אני עשיתי. זה לא ניתוח מסובך בכלל. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

גל
    13/01/2015

ואני חשבתי שניתן יהיה לחזור לעבוד יום למחרת... אינני יודעת איך אוכל לאפשר זאת לעצמי מבחינת מקום העבודה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו