מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- צילום רחם בהרדמה מלאהיפית18/01/2015
פרופ' אשכנזי שלום,
האם צילום רחם בהרדמה כללית מבוצע כולו בתנוחה על הגב או שבמהלך הבדיקה יש צורך להתהפך?
מהן הבדיקות שיש לבצע לפני הרדמה כללית לשם ביצוע צילום רחם?
בתודה מראש,
שרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צילום רחם בהרדמה מלאה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/01/2015הצילום מבוצע השכיבה על הגב,אם כי ניתן לעיתים להטות את הגוף לפי הצורך.
צילום בהרדמה הינה תופעה שפשטה לאחרונה למחוזות הפריון והיא מיותרת לגמרי,היות וביצוע צילום רחם הינו פעולה פשוטה ,וכל האגדות האורבניות ביחס לכאבים שהוא מעורר הינם הגזמה פרועה וחסרת שחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופסור, זה לא מדוייק...
טלי18/01/2015פרופסור, זה לא מדוייק מה שאתה אומר... לי הצילום רחם כאב נורא! אך למרות זאת לא הייתי עושה בהרדמה, כי זה באמת מאוד קצר. אבל מי שלא רוצה לסבול כאבים, אפילו לזמן קצר, לשיקולה לעשות בהרדמה... (שוב, אני למרות הכאבים לא הייתי עושה בהרדמה, לדעתי חבל על הכסף...)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הוגן לשלול ולפסול את כאבי הבדיקה
ורד18/01/2015פרופסור יקר, עם כל הכבוד (ויש המון כבוד) כזכר ללא רחם אינך יכול לשלול או לפסול את כאבי הבדיקה (הרי לא עברת כזאת) מנסיון אישי שלי ועברתי את הבדיקה אצל אחד הרופאים המוכרים והטובים בתחום ויש לי כוח סבל עצום (עקירה כירורוגית ללא הרדמה למשל) עברתי סיוט של 5 דקות בלבד אבל סיוט. צרחתי מכאבים ואפילו לא ידעתי שהצרחות יוצאות ממני, משכתי לעצמי בשיער מבלי לשלוט בעצמי, כאבים כאלה לא חוויתי מיימי, פחדתי שאני עומדת להתעלף מכאבים, לא הבנתי מה קורה לי בכלל וכשיצאתי מהבדיקה מותשת, המומה ורועדת, נשבעתי שאם חלילה אצטרך לעשות שוב את הבדיקה זה יהיה רק בהרדמה מלאה! נשבעת שאני לא מגזימה, אבל זאת החוויה שאני עברתי. ואילו חברה שלי שעברה גם את הבדיקה לא מבינה על מה אני מדברת וטוענת שחשה אי נוחות קלה. אז כנראה שזה מאוד אינדיבידואלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא בהכרח נכון. לי כאב תופת
שירה18/01/2015עברתי טיפולים קשים ומפרכים, זריקות, הורמונים, כלום לא הזיז לי וכלום לא כאב לי למעט צילום הרחם שהיה אירוע טראומטי וכאב מטורף.
עד היום אני חוששת שאולי הכאב הצביע על בעיה מכנית בגינה אני לא נקלטת להריון.
ואכן בנות שנבדקו אחרי ולפני בצילום הרחם, יצאו מחוייכות ללא שום כאב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלי הבדיקה כלל לא כאבה
גל18/01/2015הפורפסור שביצע היה רגיש וניכר כי גם מיומן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרוב הנשים הצילום לא כואב
שירה18/01/2015אבל לא לכולן
ואין קשר במיומנות מבצע הצילום
מה שכאב לי לא היה החדרת המפשק (שאז אולי יש קשר למבצע), אלא חומר הניגוד עצמו.
כנראה שלרופאים אין עדיין תשובה למה לחלק כואב ולחלק לא,
יתכן שתשובה לשאלה זו תפתור גם בעיית פריון מסוימת, שגורמת לכאב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלי כאב המפסק
מירי19/01/2015לי דווקא כאב המפסק, מאוד(!!), ולא חומר הניגוד... ועשיתי אצל רופא מנוסה מאוד... כל אשה והתגובה שלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזה נסחפות אתן מפחידות
אתי19/01/2015איזו היסחפות בנותתתת
אני סופר רגישה וכמעט ללא כח סבל וזה כאב לי מעט ללא הרדמה.... איזה דרמתיות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם לך לא כאב - סימן שגם לאחרות לא?
שירה19/01/2015אולי כדאי לצאת קצת מבועת האני-אני-ושוב אני
אצל כל אחת זה אינדבידואלי.
יופי שלא כאב לך. באמת. נפלא לשמוע.
אבל זה שלאחרות כאב - לא הופך אותן לדרמטיות.
אגב ידעת שמי שיש לה חסימות בחצוצרות - אכן סובלת כאבי תופת בצילום, כי החומר אמור לשחרר את החסימה ומוזרק בלחץ גבוה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמחה בשבילך שלא כאב לך, אבל
מירי19/01/2015אתי, אני שמחה בשבילך שלא כאב לך, אבל בבקשה ממך, אל תזלזלי בתחושות של בנות אחרות. אנחנו לא סתם "מספרות סיפורים". לי, למשל, יש כוח סבל לכאב, ואני ממש לא אחת "מתבכיינת" כזאת. אבל מה לעשות, יש מקומות בגוף שלי שכניראה שם יותר כואב לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמחה בשבילך שלא כאב לך, אבל - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר19/01/2015צילום רחם עלול להיות בדיקה לא נעימה, בעיקר כאשר יש חסימה כלשהי בחצוצרות או בכניסה לרחם והחומר מוזרק תחת התנגדות. במידה והבדיקה נעשית בצורה עדינה, ניתן להקטין את הכאבים למינימום, כמובן בתלות בסף הכאב של כל אחת.
על מנת להקל על התחושה, ניתן ליטול כדור נגד כאבים כדוגמת אדוויל, כשעתיים לפני הפעולה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)