מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מספר שאלותשלוםאופיר23/01/2015
שלום רב,
יש לי מספר שאלות;
1. אני לאחר שאיבה כיום וחצי, ויש תחושה של ״זרימה״ בבטן התחתונה.
אינני חושבת שזה גירוי יתר, כי תוצאות השאיבה היו מעטות.
האם זה תקין או מצריך בדיקה?
2. האם לטיפול בתרופות שונות יכולה להיות השפעה שונה מבחינת כמות ואיכות הביציות? בטיפול בגונל + צטרוטייד נשאבו והופרו יותר ביציות נאשר במונפור + צטרוטיי או מונפור + דקפפטיל.
3. מה ההבל בין דקפפטיל לאוביטרל?
4. מה נחשב לתגובה שחלתית נמוכה ומתי היית ממליץ להפסיק טיפול ולעבור לתרומת ביצית?
אודה לתשובתך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מספר שאלותשלום - תגובה
פרופ` דוד בידר24/01/20151.אחרי שאיבה יכולות להיות כל מיני תחושות ומה שאת מרגישה זה עקב חדירת המחט ברקמות עד שהמחט מגיע לשחלה.מצריך בדיקה רק אם את לא מרגישה טוב.
2.התרופות די דומות ולעיתים לא שכיחות זה משפיע על התוצאה הסופית.תלוי במינון בגילך וברזרבה השחלתית.
3.אוביטרל הוא הורמון ה LH הגורם לביוץ.
דקפפטיל הוא דומה לאוביטרל אך מטרתו היא, בהזרקה ממושכת, לגרום לדיכוי הפרשת הורמוני הביוץ מהמוח.
אפשר לתת גם דקפפטיל לביוץ רק זה מצריך מתן כמויות גדולות של תמיכה .
4.לגבי תרומת ביציות , צריכה לציין גילך, פרופיל הורמונלי ,כמה ניסיונות עברת,איך היו העוברים ואז נוכל לומר משהוא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובת פרופ בידר
אופיר24/01/2015תודה רבה על תשובתך.
אני בת 41.4
היו 4 הזרעות עם הריון אחד, שהופסק בשל אי דופק בשבוע 8.
טיפולי ivf, 3 שאיבות
9 מהם הופרו 4 והוחזרו 2 בכל החזרה
11 מהם הופרו 8 רק 3 באיכות טובה שהוחזרו
5 שמהם הופרה 1
בטיפול הראשון נעשה שימוש בגונל וצטרוטייד
בשני מונפור ודקפפטיל
בשלישי מונפור וצטרוטייד
האם לאור העובדה כי יש הפריות יש הצדקה להמשיך
בנסיונות, או אולי להגיד נואש ולחשוב על תרומת ביצית?
האם יתכן כי הפער בכמות שאיבה והפריה נובע מההורמונים
או רק מהרזרבה השחלתית שמן הסתם הולכת ופוחתת
עם כל חודש?
אודה לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנתונים נוספים
אופיר24/01/2015בנוסף למה שרשמתי,
Fsh 8
Dhea 2.17
Lh 8.9
נתונים נכונים לאוקטובר 2013
האם לעשות שוב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנתונים נוספים - תגובה
פרופ` דוד בידר24/01/2015לפי מה שרשמת הייתי מנסה עוד פעם.
הייתי מציע לך פרוטוקול אחר קצת.
איפוה את עושה את הטיפול?
אם עושה בתל השומר אוכל לעזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אופיר24/01/2015תודה על תשובתך!
אני מטופלת דרך הקופה בקהילה (מכבי)
את השאיבה וההחזרה באסותא.
אברר לגבי הגעה לתה״ש
תודה רבה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
פרופ` דוד בידר25/01/2015טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)