מחזור שמאחר בגיל 38

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• מחזור שמאחר בגיל 38
    מיטל
    29/01/2015

בת 38 בדר"כ וסת סדירה כל 28-30 יום, המחזור לפני אחרון היה אחרי 25 יום והאחרון איחר 45 יום והיו כל מיני תופעות בדרך סימני דם אחרי 20 יום שעברו אחרי יומיים לחץ ונפיחות בבטן בסביבות שלושים יום והפרשות מוגברות.
    עדיין מאוד רוצה עוד ילד שאצטרך לעשות באמצעות IVF, אני מניחה שאי הסדירות של שתי הווסתות האחרונות הן איתות לכך שגיל המעבר מתקדם, (לפני שמונה שנים כבר הFSH שלי היה לא גבולי).
    קבעתי תור לרופא נשים וברצוני להיות מוכנה לדעת אלו בדיקות כדאי לבקש שיוכלו לנבא האם יש לי עדיין את הפוטנציאל להכנס להריון היות, חשוב לי מאוד כיוון שהטיפול האחרון כשל וגם החזרת הקפואים וכל התהליך כרוך בכאב פיזי ועלות כספית לא מבוטל כיוון שזה ילד שלישי.
    שאלה נוספת בהריון האחרון היה לי סיבוך של הניתוח הקיסרי ונוצרה לי דלקת ברחם שלא אובחנה פשוט קיבלתי אנטיביוטיקה חזקה ואחרי שלושה וחצי חודשים שוב חזרה ואובחן שהתפירה לא היתה טובה ויצרה כפלים על הצלקת של הקיסרי הקודם וכי התפרים משום מה לא נמסו, הכירורג הציע ניתוח מחדש או להתמודד עם הדלקת שעלולה לחזור מידי פעם ובקיסרי הבא ינקו את הכל.
    כמובן שלא עשיתי ניתוח נוסף הדלקת לא חזרה אבל אין אני יכולה לדעת שהרחם תקין? הרופא שלי אמר שאין צורך לעשות בדיקה, אולם בשלוש הפעמים שניסו להחזיר לי את העוברים ואת המוקפאים הרופאים ממש התקשו ואולי זה בכלל מונע מהעוברים להגיע למקום ואיך אדע שהרחם ימוד בלחץ של הריון?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מחזור שמאחר בגיל 38

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מחזור שמאחר בגיל 38 - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    30/01/2015

כדאי לבצע בדיקות להערכת הרזרבה השחלתית שעלולה להצביע על רזרבה ירודה ביותר המסבירה את השיבושים במחזור שלך.
    בין היתר ניתן לבצע הערכה סונוגרפית במחזור של סטטוס הזקיקים שלך הבסיסי AFC-antral follicule count,בדיקה ל-AMH,בדיקת FSH.
    באשר לרחם הייתי בהחלט שוקל לבצע היסטרוסקופיה להערכת המצב של איזור הניוח באזור המעבר בין הרחם לצואר הרחם,הקרוי האזור האסטמי.
    לעיתים שהמחילה עמוקה והדופן מעליה דק מאוד עלולה להיווצר בעיה במהלך ההריון היות והצלקת עלולה להיפרם ולסכן אותך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו