לרופאים ובנות שהזריקו מונפור-מבוהלת

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• לרופאים ובנות שהזריקו מונפור-מבוהלת
    viki
    21/02/2015

אני מזריקה מיום שני מונפור 75 יחידות. לפני יומיים יצאה לי פריחה גדולה בפנים הטוסיק היה נפוח וקצת כואב שהייתי נוגעת. בינתיים זה נרגע ורואים שאריות אבל עכשיו יצאה לי פריחה בצד הגוף וקצת בחזה (לא שטח גדול אבל כל פריחה בקוטר גדול) והתחיל גם בפתיים להתנפח לי.
    האם זה יכול להיות תופעת לוואי של מונפור?
    אני ממש לחוצה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא ראיתי תופעות כאלה

הילה
    21/02/2015

היי...אני הזרקתי כמה פעמים מונופר ולא נתקלתי בסימנים כאלה..יכול להיות שיש לך רגישות כלשהי לתרופה, שימי לב!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרופאים ובנות שהזריקו מונפור-מבוהלת - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    21/02/2015

האפשרות של רגישות יתר לתרופה המזוקקת משתן ויתכן שלמרות הזיקוק האופטימלי של התרוםה היא עלולה להכיל חלבונים שאת רגישה אליהם ,ולכן התפתחה רגישות-עלייך להיוועץ ברופא שלך ולהחליף את הטיפול בתכשיר המיוצר בהנדסה גנטית שלא מכיל חומר שאת עלולה להיות רגישה אליו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם זה יכול להיות מסוכן?

viki
    21/02/2015

או להכשיל את הטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם זה יכול להיות מסוכן? - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    21/02/2015

כל רגישות יתר יכולה להתפתח לתגובה עוצמתית יותר לכן יש לשקול את החלפת התכשיר,הערכתי שלא יגרם נזק לטיפול מאחר ואת בתחילתו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה עכשיו אני בלחץ כי הזרקתי הערב

viki
    21/02/2015

מנה נוספת (הפריחה כבר היתה קיימת).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - מבקשת מענה - מפוחדת

vika
    22/02/2015

הפריחה נעלמת מעצמה וכל פעם יוצאת במקום אחר. לא בשטחים גדולים ולא משהו משמעותי.
    הבעיה עם מעקב זקיקים שלי. כמו שכבר ציינתי התחלתי להזריק מונפור ביום שני שעבר 75 יחידות. (הוסת האחרון שלי ב 14.2.15).
    ביום חמישי עשיתי מעקב זקיקים ובדיקות דם.
    במעקב זקיקים רירית רחם 7. בשחלה ימנית 2 זקיקים בגידל 9 וכנ"ל בשמאלית 2 זקיקים בגודל 9.
    היום במעקב זקיקים רירית רחם ירדה ל 5.6.
    בשחלה ימנית זקיק בדול 10 וזקיק בגודל 13
    בשחלה שמאלית זקיק בגודל 13 (לא אמרו כלום על הזקיק השני).
    אין נוזל בדוגלס.
    יש לי כמה שאלות:
    קודם כל איך יכול להיות שרירית רחם דקה יותר מפעם קודמת? אם כבר אמורה להיות עבה יותר? הבדיקה נעשתה באוצו מכזיר עם רופא אחר.
    האם התקדמות זקיקים לא איטית מידיי? משהו כאילו לא עובד
    האם הפריחה שיצא לי ואולי אלרגיה מהתרופה משפיעה לרעה על הטיפול?
    אני רוצה לציין כי בדרך כלל הביוץ שלי מהיר ומגיע בין 11-12 יום מהמחזור. הפעם כניראה זה יהיה מאוחר יותר.
    אודה לדעתכם. זה כבר הטיפול שלישי עם התרופות ואני בחששות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - מבקשת מענה - מפוחדת - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    22/02/2015

כאמור הייתי שוקל להחליף את המנופור בתרופה אחרת,אין הסבר להבדלים ברירית הרחם (ההבדלים כנראה נובעים ממבצעים שונים,יתכן והמינון הטיפולי אינו מספיק,אין לתגובה האחרגית השפעה מהותית על הצגובה השחלתית שלך.בכל מקרה ידעי את הרופא המטפל שלך על הפריחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו