רירית לא סדירה אחרי הפלה

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• רירית לא סדירה אחרי הפלה
    מירי
    24/02/2015

שלום לרופאים היקרים,
    בת 41, ב- 20.1.15 הפלה ע"י ציטוטק בשבוע 8 עקב הפסקת דופק עובר (לאחר IVF). ב- 22.1.15 בביקורת א"ס נאמר ששק ההריון יצא. לא היה דימום רב. ב- 3.2.15 בביקורת א"ס נאמר לי שנותרו קרישי דם ברחם. אני פוליציסטית והמחזור לא סדיר, קיבלתי פרוגילוטון (2 כדורים ביום). כעבור 6 ימים מסיום הכדורים היה דימום בינוני שנמשך חצי יום. בא"ס יומיים לאחר מכן (22.2.15) רירית 9.4 לא-סדירה. היום בא"ס רירית 10 לא-סדירה, אסטרדיול 95, פרוגסטרון 1.8 . אין דימום ואין כאבי מחזור. נאמר לי לבצע שוב א"ס בעוד יומיים.
    למה הבדיקות א"ס כל יומיים? האם צפוי להשתנות משהו ברירית כל יומיים?...
    מה צפוי לי??
    האם זה בהכרח הולך לכיוון של גרידה?? או שאיבה??
    מהן האופציות לטיפול במקרה כזה? אשמח להסבר...
    תודה...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רירית לא סדירה אחרי הפלה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רירית לא סדירה אחרי הפלה - תגובה

ד''ר רונית מכטינגר
    25/02/2015

מדובר ברירית דקה וגם אם יש חשד לשארית הוא נמוך ככל הנראה. אצלנו במחלקה ממליצים בדרך כלל על אולטראסאונד לאחר הוסת (אם הווסתות שלך אינן סדירות ניתן להשרות דימום כחודש לאחר הכדורים) ולחזור על סונר אז. ברוב במקרים, שאריות קטנות נפלטות ואין צורך בהתערבות. במידה ויש חשש לשארית הריון, ניתן לבצע הסטרוסקופיה אבחנתית ולהסתכל בחלל הרחם עצמו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לך ועוד שאלה

טלי
    25/02/2015

רירית 9 או 10 נחשבת אצלי עבה... (: בד"כ בטיפולים היא מגיעה בשיאה ל- 7.5 כזה וסדירה... זהו, שאני אחרי כדורים להבאת הוסת ובכ"ז עושה רושם שלא התנקה כמו שצריך... יש סיכוי שזה יתנקה לבד? או שאולי שוב יינתנו לי כדורים...? תודה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לך ועוד שאלה - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    27/02/2015

הסיכוי בהחלט קיים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו