חומצה פולית בעקבות כתבה

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• חומצה פולית בעקבות כתבה
    שואלת
    06/03/2015

שלום, לפני 4 חודשים עברתי הפסקת הריון בעקבות מומים שהיו לעובר. למרות טיפולי ivf שכחתי לקחת חומצה פולית. לאחר מכן הרופא המליץ לי על חומצה פולית 5 מג.
    אני כבר לוקחת כמעט 4 חודשים ועכשיו אני בשבוע 8 ועדיין נוטלת את החומצה במינון 5 מג.

אשמח לדעת מה אתם ממליצים לי לעשות, להמשיך עם 5 מג או לרדת למינון המומלץ בכתבה?

את הרופא נשים לא אוכל להשיג בשבועיים הקרובים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חומצה פולית בעקבות כתבה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חומצה פולית בעקבות כתבה - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    06/03/2015

מתוך עלון משרד הבריאות:
    במהלך שנות הפוריות מומלץ לכל אישה לצרוך בכל יום כדור חומצה פולית 400 מק"ג.
    צריכה של חומצה פולית חשובה במיוחד בשלושה החודשים לפני ההריון ובמהלך שלושת החודשים הראשונים להריון, מכיוון שהיא מורידה באופן משמעותי (עד 70%) את הסיכון למומים בתעלה העצבית (מום בתעלה העצבית - Neural Tube Defect - NTD)

חומצה פולית הינה ויטמין מקבוצת B והיא חיונית לבניית ה-DNA, שהוא מרכיב בסיסי של כל תא בגוף. בשבועות הראשונים להריון מתפתחים איברי הגוף של העובר ובכללם המוח. בשלב זה, פגם בתאים אחדים עלול להתפתח למום במערכת שלמה. מום בתעלה העצבית, שממנה מתפתחים המוח ועמוד השדרה עלול לגרום לתחלואה, לנכות לצמיתות ואפילו למות העובר. התעלה העצבית נסגרת כבר בשבוע ה - 3-4 לאחר ההפריה, ומכאן החשיבות של השימוש בחומצה הפולית עוד לפני הכניסה להריון ובשלושת החודשים הראשונים.
    מומלץ לצרוך כדור חומצה פולית, 400 מק"ג, יום, יום בגיל הפוריות.
    גם בהמשך ההריון מומלץ להמשיך ולהשתמש בחומצה פולית לצורך התפתחות העובר וגדילתו הנאותה וכן למניעת אנמיה אצל האשה.
    בנוסף לכדורי חומצה פולית, מומלץ לצרוך גם מזונות עשירים בחומצה פולית טבעית (פולאת) כגון:
    ירקות עם עלים ירוקים קטניות ,פירות הדר
    חשוב להדגיש: הפולאת הטבעי אינו תחליף לכדורי חומצה פולית מאחר שרק החומצה הפולית בכדורים נספגת ב - 100% בגוף.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מהתשובה אני מבינה ש...

שואלת
    06/03/2015

להפסיק 5 מג ולקחת 400 מקג? לתשומת לבך בהריון הקודם היו מומים....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מהתשובה אני מבינה ש... - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    06/03/2015

אכן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שואלת- שלחי לי בבקשה מה המייל שלך,

..
    07/03/2015

יש לי שאלה חשובה אלייך.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלחתי לך מייל

שואלת
    07/03/2015

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלחתי לך מייל - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    07/03/2015

שלחתי לך את המייל שלי במייל נפרד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו