כאבים לאחר החזרת עובר ולקיחת אדוויל

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• כאבים לאחר החזרת עובר ולקיחת אדוויל
    ליאור
    12/03/2015

שלום רב, בת 36 עברתי השבוע בפעם הראשונה ivf במחזור טבעי בוצעה החזרה עם עובר 1, יום לאחר ההחזרה חשתי בכאבי בטן חזקים כמעין כאבי מחזור חזקים וכאבי גב כנראה עקב זריקת האוביטרל ונרות האנדומטרין שלקחתי.. שאלתי היא- לקחתי יום למחרת ההחזרה בטעות כדור אדוויל!!! אחד- שרק לאחר מכן הבנתי שאסור, כרגע חוששת שפגעתי בהשרשה של העובר ורציתי לשאול אותך האם יכול להיות שכדור אחד יגרום לפגיעה בהשרשה של העובר היחיד במיוחד שלקחתי זאת יום לאחר ההחזרה?

- שנית, רציתי לשאול האם הכאבים שיש לי כתוצאה מהטיפול התומך שנעשה ע"י נרות אנדומטרין, זריקת אוביטרל ואסטופם גורמים לכאבים כה עזים בבטן ובכל האגן? האם הגיוני שיהיו כאבים כתוצאה מהטיפול התומך? והאם עצם זה שיש כאבי בטן יכול לפגוע בהשרשת העובר או להעיד שהשרשה לא תקלט? אודה לתשובתך בנושא מאד מודאגת!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים לאחר החזרת עובר ולקיחת אדוויל - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    12/03/2015

1.אין כל סכנה שהאדויל יפגע בהשתרשות
    2.אם הכאבים חריגים מעבר לכאבים סבירים לאחר שאיבה והתגובה ההורמונלית,נדרשת ביקורת רפואית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לעניין הכאבים לאחר ההחזרה

ליאור
    12/03/2015

פרופ ג'קי תודה לך על המענה המהיר. שכחתי רק לציין שיש לי אנדומטריוזיס ואנדומיוזיס ובשל הידבקויות וחסימת חצוצרות שהתרחשה בעקבותיו הוחלט לעשות לי ivf יכול להיות שבגלל האנדומאריוזיס הכאבים שיש לי בעקבות הטיפול התומך ההורמונלי להחזרה חזקים יותר מהרגיל?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לעניין הכאבים לאחר ההחזרה - תגובה

ד''ר רונית מכטינגר
    13/03/2015

במקרים של אנדומטריוזיס קיים סיכון יתר לזיהום. אם הכאבים חזקים במיוחד ו/או יש חום, יש לפנות להבדק בהקדם. אין קשר לטיפול התומך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו