בבקשה תענו לי אני מרגישה אבודה

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• בבקשה תענו לי אני מרגישה אבודה
    vika
    15/03/2015

אני כבר שנה + 3 חודשים אחרי הפלה של הריון שלא התפתח וגרידה. מאז 7 מחזורי הזרעה על ביוץ טבעי + 3 מחזורים של הזרעה עם זריקות ללא הצלחה.
    צילום רחם + הטרוסקופיה תקינים. כנ"ל בדיקות הורמונליות.
    בת 36
    אמא לילד בן 3
    לפי הרופא הבנתי שהשלב הבא זה IVF
    רק ביום רביעי יש לי אצלו תור ואני עד אז ממש לחוצה.
    האם מחכים חודש כדי לתת לגוף לנוח ואז מתחלים בטיפולים? אני מאמינה שהטיפילים יותר ינטנסיביים והרבה יוצר זריקוצת כדי להשיג כמה שיותר ביציות.
    אפשר להסביר לי בקצרה איך התהליך עובד? האם יש צורך באישור של קופת חולים? מה שלא היה בהזרעות?
    אני כבר ממש נואשת :-(
    בבקשה אשמח לדעת מה עליי לעשות בכדי לזרזר את התהליך אם זה אפשרי בכלל?
    תודה
    נ.ב.
    הזרעה אחרונה ב 27.2.15 היום בדיקת דם שלילית. מחזור אחרון היה ב 14.2.15 בינתיים המחזור עדיין לא הגיע.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מקפיצה לי לא קבלתי מענה

vika
    16/03/2015

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה תענו לי אני מרגישה אבודה - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    16/03/2015

לצורך טיפול נדרש אישור של הקופה(טופס 17).
    באשר לתהליך מתוך עלון משרד הבריאות
    בתהליך ההפריה החוץ גופית מתקיימת פגישה יזומה בין הביצית לזרעון בתנאי מעבדה, כאלטרנטיבה למקום המפגש הטבעי שלהם – החצוצרה בגוף האישה. במסגרת טיפול הפוריות מבצעים שאיבת ביציות מגוף האישה, איחוד עם תאי הזרע והפריה בתנאי מעבדה. לאחר מכן, מחדירים את העובר אל הרחם, תוך מתן טיפול הורמונאלי תומך.
    במקור, טיפול זה הומצא כדי לעקוף את הצורך בחצוצרות, אצל נשים שהחצוצרות שלהן היו חסרות או חסומות, אולם בשנים האחרונות, טיפול זה נמצא בשימוש כדי לפתור עוד מספר בעיות, כולל בעיות זרע קשות, אנדומטריוזיס קשה (גדילה של רקמת הרחם באזורים שמחוץ לרחם), הפרעות ביוץ והורמונים מורכבות ובעיות הנובעות משילוב מספר הפרעות בקרב בני הזוג.
    על-פי חוק ביטוח בריאות ממלכתי, טיפולי ההפריה החוץ גופית ימומנו על קופות החולים לבני זוג שלהם אין ילדים בנישואיהם הנוכחיים (עד שני ילדים) וכן, לאשה ללא ילדים המעוניינת להקים משפחה שבראשה עומד הורה עצמאי ("משפחה חד הורית") להולדת ילד ראשון ושני;
    טיפולי IVF ניתנים לנשים בגילאי 18-45 (תרומת ביצית ניתנת לנשים בגילאי 18 עד 54).
    מחזורי הטיפול
    הנחיות חדשות לגבי מספר מחזורי הטיפול מפורטים בחוזר מינהל רפואה "מחזורי טיפולי הפריה חוץ גופית (IVF) בסל השירותים" (6/2014 ) מיום 20.1.2014
    עיקרי ההנחיות:
    א. נשים שמלאו להן 39, יוכלו לבצע משיקולים רפואיים, כאפשרות ראשונה, טיפולי IVF.
    ב. נשים שמלאו להן 42, לא יבצעו יותר משלושה מחזורי IVF עוקבים, בהם לא הגיעו בטיפול לשלב של החזרת עוברים. (במידה ותהיה החזרת עוברים ואפילו המחזור השלישי, הרי שהספירה מתחילה מחדש).
    ג. בכל גיל, לאחר 4 מחזורי טיפול עוקבים, בהם לא הגיעו לשלב החזרת עוברים, או לאחר 8 מחזורי IVF, ייערך דיון של הצוות המטפל באחריות היחידה בה בוצע מחזור הטיפול האחרון, בהשתתפות עובדת סוציאלית, בנוגע לסיבות לחוסר ההצלחה והצעות להמשך הטיפול. התכנית
    להמשך טיפול לרבות טיפולי IVF נוספים, תקבע בהתאם למסקנות הדיון.
    שאלות ותשובות לגבי עדכון ההנחיות.
    ההכנות לקראת הטיפול
    בדיקות מעבדה שונות לשלילת סיבות שעלולות לפגוע בהריון, בבריאות האם או העובר. הבדיקות כוללות נוגדני אדמת, נוגדני כשל חיסוני, אנטיגן צהבת נגיפית מסוג B ו-C ומשטח מצוואר הרחם לשלילת התפתחות סרטן צוואר הרחם, או זיהומים, אם קיים חשד.
    שלילת מחלות תורשתיות על ידי הערכת העבר המשפחתי.
    הדגמת רחם תקין לפי צילום רחם עדכני או היסטרוסקופיה.
    בדיקת זרע עדכנית.
    נלקחת דגימת דם לשם קביעת רמות ההורמונים ההתחלתיות, על מנת לשלול בעיות אפשריות נוספות (כגון זיהומים).
    ביצוע הטיפול
    גירוי השחלות - יש מספר דרכים אפשריות לגרום לגירוי השחלות, ועל-ידי כך ליצור מספר רב של ביציות המתאימות להפריה.
    שאיבת הביציות – לאחר גירוי השחלות, האישה מגיעה לשאיבת הביציות. השאיבה נעשית בחדר ניתוח פ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו