מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תרומת ביצית בלי מחזור וניתוח ESSUREאיילה24/03/2015
שלום רב,
רקע- בת 39, אנדרומטריוזיס קשה, FSH גבוה, ומלא מלא הידבקויות באגן ורירית שמגיע עד 6-7 ממ.
אני בהליך של תרומת ביצית. לאחר אי הצלחה, פניתי לבדיקות וגילו שיש לי נוזל בחצוצרות, ובהתאם הפנו אותי לניתוח ESSURE.
הניתוח צריך להתקיים בתחילת אפריל, כאשר אני צריכה להיות בין ביום 5-12 של המחזור.
המחזור שלי לא סדיר, לפיכך הוחלט עם הרופא שאני אקח גלולות.
שאלתי הינה -
1. מתי אני צריכה לקחת גלולות (מהיום ה- 1 של המחזור ?).
2. המחזור האחרון שלי היה חפני 42 יום !!! ועדיין לא קבלתי. מה אני עושה ? איך אני בודקת את זה ? האם אני בכלל יכולה לעשות טיפולים בלי מחזור ? איך אפשר להחזיר לי עוברים בלי ביוץ ? (אני בהליך של תרומת ביצית כאמור).
אודה להתייחסותכם.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תרומת ביצית בלי מחזור וניתוח ESSURE - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/03/2015לקראת הליך תרומת הביציות את אמורה לעבור פרצדורה טיפולית לנטרול השפעת החצוצרות (הפרשת נוזל הזולג לרחם),במצבך הייתי
1.מבקש ניתוח לפרוסקופי להסרת החצוצרות,ורק לאחר מכן דואג לגבי המחזור
2.את תזמון הטיפול ניתן לכוון באמצעות שימוש בגלולה
3.לקראת תרומת הביציות תקבלי טיפול הורמונלי תחליפי שיכין את רירית הרחם שלך לקליטת עוברים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרומת ביצית וניתוח ESSURE
איילה24/03/2015פרופסור אשכנזי שלום,
כל הרופאים שאצלם הייתי לא ממליצים לבצע לפרסקופיה מהטעם כי ניתוח זה (במצב שבו יש לי מלא הידבקויות) יכול לגרום לי נזק. (פגיעה בשלפוחית, במעיים, ברקטום וכו').
כמו שנאמר לי על ידי אחד הרופאים המובילים - הגבול הוא בלסכן את הבריאות שלך בשביל היריון.
השאלה שלי היא - אם אני לא אקבל מחזור בשבועיים - שלושה הקרובים (ובסמוך ליום הניתוח), האם ניתן לקחת גלולות באופן שרירותי (נניח ממחר) ועד לאחרי הניתוח ?(החשש שלי שיום לפני הניתוח אני פתאום אקבל מחזור, ולא יהיה ניתן לבצע את הניתוח ואז שוב אני אמתין לניתוח הבא בבית החולים כאשר זמן ההמתנה הוא למעלה מחודשיים).
ושאלה אחרת - אם אני לא מקבלת יותר מחזור, האם אפשר לבצע החזרות של עוברים של תרומת ביצית גם לנשים שלא מקבלות מחזור ?
אודה להתייחסותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרומ ביצית וניתוח ESSURE - מקפיצה
איילה24/03/2015שלום רב,
כל הרופאים שאצלם הייתי לא ממליצים לבצע לפרסקופיה מהטעם כי ניתוח זה (במצב שבו יש לי מלא הידבקויות) יכול לגרום לי נזק. (פגיעה בשלפוחית, במעיים, ברקטום וכו').
כמו שנאמר לי על ידי אחד הרופאים המובילים - הגבול הוא בלסכן את הבריאות שלך בשביל היריון.
השאלה שלי היא - אם אני לא אקבל מחזור בשבועיים - שלושה הקרובים (ובסמוך ליום הניתוח), האם ניתן לקחת גלולות באופן שרירותי (נניח ממחר) ועד לאחרי הניתוח ?(החשש שלי שיום לפני הניתוח אני פתאום אקבל מחזור, ולא יהיה ניתן לבצע את הניתוח ואז שוב אני אמתין לניתוח הבא בבית החולים כאשר זמן ההמתנה הוא למעלה מחודשיים).
ושאלה אחרת - אם אני לא מקבלת יותר מחזור, האם אפשר לבצע החזרות של עוברים של תרומת ביצית גם לנשים שלא מקבלות מחזור ?
אודה להתייחסותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תרומ ביצית וניתוח ESSURE - מקפיצה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/03/2015לא הייתי ממליץ ליטול את הגלולות בעיתוי לא מכוון,באשר לאופציה הניתוחיתעלייך לפעול לפי המלצת הרופאים שרואים במצבך סיכון ניתוחי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכדורים לזירוז מחזור - ניתוח ESSURE
איילה25/03/2015שלום רב,
האם קיימת בעייתיות שאני אטול כדורים לזירוז מחזור ? (פרוברה לדוגמא?)
לכמה זמן נוטלים את הכדור ? וכמה זמן לאחר מכן המחזור מגיע ?
אודה להתייחסותך.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה...
איילה25/03/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כדורים לזירוז מחזור - ניתוח ESSURE - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/03/2015הכדורים צריכים להילקח לפחות במשך שלושה ימים ,וקבלת המחזור אמורה להתרחש בטווח של 3-7 ימים מהפסקת הכדורים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה העדיפות לניתוח...
דקלה25/03/2015שלום,
למה עדיף לעשות ניתוח לכריתת חצוצרות בניתוח לפרוסקופיה
ולא את ESSURE.? התוצאה לא זהה .?
ממה שהבנתי הניתוח ESSURE יותר פשוט??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
למה העדיפות לניתוח... - תגובה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/03/2015בנוסף ראוי לציין שבספרות מדווחים שיעורי סיבוכים בעקבות השימוש ב-essure-בין יתר סיבוכי הפרוצדורה ראוי לציין:כאבי אגן בשיעור גבוה,הריונות מחוץ לרחם,מיקום לא מתאים של המתקן ,פרפורציה של האיבר,דמם לא סדיר,צורך בפרוצדורה ניתוחית נוספת ואפילו כריתת רחם במספר מקרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)