שרירית הרחם מעובה ולא סדירה

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• שרירית הרחם מעובה ולא סדירה
    ד``ר אליעזר גירש
    30/03/2015

שלום ד"ר,
    לאחר טיפול ivf שעשיתי ראו שרירית הרחם מעובה ולא סדירה. שלחו אותי להיסטרוסקופיה אבחנתית ואז ראו שיש מספר פוליפים. עשו ביופסיה והתוצאה היתה proliferative endometrium. מבינה שזה אומר שהכל בסדר.
    השאלה שלי היא האם כדאי להוציא את הפוליפים או שאין בעיה להשאיר אותם (אני לא הולכת לשאת הריון אלא פונה לפונדקאות).
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רירית רחם לא סדירה - תגובה

פרופ` דוד בידר
    30/03/2015

כדאי להוציא הפוליפים ולבדוק אותם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

נעמה
    30/03/2015

אם לקחו ביופסיה, למה צריך בעצם לבדוק אותם? הם יכולים להיות סרטניים? אין סיכון בהיסטרוסקופיה ניתוחית?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת - תגובה

פרופ` דוד בידר
    31/03/2015

הביופסיה מראה שנלקחה בדיקה מרירית הרחם ולא ברור לי מה הכוונה שראו מספר פוליפים.
    עדיף לעשות היסטרוסרופיה להוצאת הפוליפים היות וקשה לדעת מה יהיה בעתיד והאם יש משמעות להשארת הפוליפים.
    כנראה שלא יתפתח משם גידול כלשהיא וכך שבסופו של דבר ההחלטה היא שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו