מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- איתור ביוץאביטל14/04/2015
אני לא יודעת אם אני בפורום הנכון אבל לא מצאתי מתאים יותר אז אודה לך אם תענה לי.
קצת ארוך.. תודה מראש.
אני מנסה להיכנס להריון רביעי.
בקודמים נעזרתי באסטרופם לדחיית ביוץ (ליום ה-13 כי היה ב-11 שעוד הייתי בימים הנקיים).
ברגע שלקחתי את הכדורים ועשיתי מעקב זקיקים - נכנסתי מיד.
הכדורים דחו ליום ה-13 (בוודאות כי נעשה מעקב וביום ה-14 כבר לא היה..).
כעת אני מנסה כבר שלושה חודשים ולצערי לא מצליחה להגיע למעקב זקיקים בשל חוסר זמן. גם קיוויתי שילך מהר כפי שתמיד היה.
מקבלת מחזור כמעט תמיד כל 28 יום. מרגישה ביוץ ביום ה-11/12.
הפעם האחרונה שניסיתי לקחת כדורים - קבלתי אחרי 30 יום. (כבר חודש שני שזה קורה)
הרגשתי ביוץ ביום ה-13 (הפרשות צמיגיות ורטיבות) ואז קיימנו יחסים.
לצערי זו הייתה הפעם היחידה כי בעלי היה במילואים, אבל הרגשתי יום אחרי שכבר "אין כלום".. יובש.
אבל קיבלתי מחזור. ומאחר וזה אחרי שלושים יום אני תוהה אם אני לא מפספסת אותו בהנחה שצריך לספור 14 יום אחורה. כלומר בייצתי בכלל ביום ה-16/17..?
מחזור - 16/3/15
קיימנו ב- 28/3/15
קבלתי מחזור אחרון היום: 14/4/15
שאלתי היא: האם לא בהכרח זה 14 יום אחורה מהדימום?
כבר שלושה חודשים שאני מרגישה ביוץ (עם דחיית הכדורים) ביום ה-13/14, אחרי זה יש יובש בהפרשות, מצד שני, אחרי יומיים שלושה פתאום יש הפרשה אחת שקופה ממש, ורטיבות כאלו אני מדממת.. אבל זה שקוף.
זה אף פעם לא קרה לי - שזה מגיע אחרי. הפרשות הביוץ שאני תמיד מזהה הן: רטיבות, הפרשה צמיגית מעט עכורה ומלווה בכאבים בבטן התחתונה בצד ימין או שמאל.
ההפרשה שמגיע אחרי יומיים שלושה היא אחרי יובש!
אני כבר מבולבלת.
אודה לעזרתך. אני גם לא מצליחה לקבוע לרופא נשים בקרוב כדי להתייעץ..
שאלה אחרונה - חשבתי להוריד את מינון האסטרופם - במקום לקחת פעמיים ביום - למשך יומיים, לקחת רק יום אחד.(שלא ידחה מידי) אני מצליחה לטבול ביום ה-13 ולפעמים 12.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה מדלגים עלי? איתור ביוץ?
אביטל14/04/2015בבקשה תגיבו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
שירה14/04/2015שלום רב,
בטבע אין חוקים..זה משתנה מאישה לאישה וממחזור למחזור.
אומרים שבד"כ הביוץ הוא 14 יום לפני המחזור.. אבל זה לא הכרחי ומדוייק תמיד.
הפרשות הן אחת השיטות להעריך את זמן הביוץ, יש גם שיטה לפי בדיקת צוואר הרחם ועוד.
אומרים שהפרשה שהיא שקופה ונראת כמו חלבון ביצה לא עשוי שנמתחת ולא ניתקת בקלות זו הפרשה פוריה מאוד.
אבל הפרשות זה דבר מאוד מבלבל כי אולי לא תמיד זה קשור לביוץ.
בכל אופן, הכי מדוייק זה לעשות מעקב זקיקים+ בדיקת דם לאיתור הביוץ..
כמובן שצריך גם תפילה לבורא עולם..
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
איתור ביוץ - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/04/2015ההסתמכות על ההפרשות כמדד לביוץ אינה עם רגישות מספקת,ויתכן שהביוץ פוספס יותר מפעם אחת,לכן רצוי לעקוב אחרי התפתחות הזקיק המוביל באולטרסאונד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)