מחיצה ברחם

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• מחיצה ברחם
    דידי
    15/04/2015

שלום רב.
    אני לאחר כ- 3.5 שנים של טיפולי ivf שטרם הצליחו, ללא סיבה ידועה (אציין כי ילדתי את בני לפני חמש שנים, לאחר שנה של טיפולי ivf). כעת, לאחר שנשלחתי לבדיקת היסטרוסקופיה אבחנתית (בפעם השלישית בשלוש וחצי השנים הללו) התגלה לרופא הבודק כי ברחם שלי כנראה ישנה מחיצה קטנה (כדי לוודא שמדובר במחיצה ולא ברחם קשתי התבקשתי לעשות בדיקת א.ס. תלת-מימד שעדיין טרם עשיתי, אך הרופא משער שמדובר במחיצה). שאלתי היא: במקרה ואכן מדובר במחיצה, הבנתי כי ניתן להסיר לפחות חלק ממנה בניתוח. אך האם ניתוח כזה הוא כדאי ועשוי להועיל במצבי? כי הבנתי שמחיצה קשורה בעיקר בהפלות ולא באי פריון ואני לא עברתי הפלות בכל שנות הטיפולים (למעט שני הריונות כימיים שאולי ניתן לומר כי הם הפלה מוקדמת), ואף עברתי כאמור הריון אחד מוצלח שהסתיים בלידה. האם יש סיכוי שניתוח כזה אולי יעזור, גם אם בסיכוי קטן, לבעיית אי הפריון, או שמא מדובר בניתוח מיותר? תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מחיצה ברחם

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מחיצה ברחם - תגובה

פרופ` דוד בידר
    15/04/2015

מדובר בניתוח מיותר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו