כנגד כל הסיכויים - שואלת בכל זאת

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• כנגד כל הסיכויים - שואלת בכל זאת
    אני
    27/04/2015

ומקווה לתשובה מכמה שיותר מומחי הפורום.
    אני בת 47 וחודשיים. ללא ילדים ומעולם לא עברתי טיפולי פוריות משום סוג.
    מודעת לתגובה הספונטנית שהגיל שלי יכול לעורר בפורום זה, אך שואלת בכל זאת:

לפני שנה, בגיל 46.2 נכנסתי להריון ספונטני וטבעי ראשון בחיי.
    אני סובלת מתת-פעילות של בלוטת התריס ובתחילת ההריון הייתי ממש לא מאוזנת (TSH בסביבות 8-9) ועם מחסור חמור (מתחת לגבול התחתון) בויטמין B12.
    בביקור הראשון אצל הרופא בשבוע 6, לאחר שנצפה כבר עובר ודופק, קיבלתי טיפול לאיזון בלוטת התריס, כמו גם מולטי-ויטמין פרנטאל וזהו.
    הריון זה הסתיים בהפלה נדחית בשבוע 12, עם עובר שהתאים בגודלו לשבוע 8 ( MISSED ABORTION 12/8ׁׂׂ ), שבעקבותיה עברתי גרידה.
    הווסת הבאה הופיעה כרגיל בזמן - המחזור שלי הוא של 25-26 באופן קבוע ומאד מדוייק וכך היה גם אחרי הגרידה.
    אחרי הנ"ל בחודש יולי, ביצעתי בדיקות פרופיל הורמונלי + בדיקת AMH

AMH = 1.17

וביום ה-3 למחזור:
    FSH = 7.50
    LH = 3.20
    E-2 = 269

חצי שנה אחרי, ביום ה-4 למחזור:
    FSH= 5.2
    LH=3.4
    E-2=523
    PROGESTERONE= < 2
    TSH=1.45

מאז עברו כמה חודשים, ובחודש פברואר האחרון, בגיל 47 בדיוק, אחרי איחור במחזור ובדיקת הריון ביתית חיובית + בדיקת דם לבטא חיובית, מצאתי את עצמי שוב בהריון ספונטני וטבעי, שהסתיים כ"הריון כימי" בשבוע 5, עם ווסת קצרה מהרגיל. הווסת הבאה הופיע כרגיל בדיוק לאחר 25 יום.

הגניקולוג שלי (מומחה בפוריות) בד"כ מצדד - ובצדק, ככולכם כאן - בתרומת ביצית בלבד להשגת הריון בגילאים כמו שלי (ואף מוקדם יותר מגילי המופלג).
    אבל
    לאור 2 ההריונות הספונטניים בשנה האחרונה, בצירוף תוצאות הבדיקות ההורמונליות, הועלתה האפשרות שאולי בכל זאת, קיים איזשהו סיכוי מינימלי להצלחה בעזרת IVF, ואנו בוחנים את האפשרות לבצע 3 מחזורי טיפול מקסימום לפני מעבר לתרומת ביצית.
    בינתיים נרשמו לי כל הבדיקות שעלי לבצע כהכנה לאפשרות הזו (הורמונליות, צילום רחם, בדיקת שד, בדיקות דם שונות וכו), כמו גם הבדיקות לבעלי.

אני מודעת לסטטיסטיקות, מודעת לדעה המקצועית הרווחת הרואה בתרומת ביצית בגילי פיתרון אפשרי יחיד, אבל הדעה הרווחת גם טוענת שבגילי לא אפשרי כבר הריון ספונטני וטבעי (למעט וולדניות פוריות במיוחד - מה שאני לחלוטין לא...) - במיוחד לא הריון ראשון, והנה הוא קרה לי כבר פעמיים בשנה האחרונה, והבדיקות לא רעות בכלל, לגילי.

לכן, בכל זאת שואלת שוב, ומקווה לכמה שיותר דעות מקצועיות במקסימום פתיחות דעת:
    האם לאור סיפורי הנ"ל, ההריונות הספונטניים השנה ותוצאות הבדיקות, אכן קיים לדעתכם סיכוי כלשהו לילד בריא בעזרת IVF עצמוני ? האם הייתם מצדדים באפשרות שהוצעה לי?

אשמח לחוות דעתכם.
    תודה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כנגד כל הסיכויים - שואלת בכל זאת - תגובה

פרופ` דוד בידר
    28/04/2015

באופן ספונטני את יכולה לנסות רק שעקב גיל הביציות ,אם כבר יש הריון , הוא עתיד ליפול.
    לא הייתי מיעץ הפריות כאשר את יכולה לנסות לבד.
    מצד שני , אם את רוצה ילד את צריכה לפנות לתרומת ביציות גם עקב הזמן וגילך.
    מה שאת כותבת זה די בזבוז זמן, וגם עליות גבוהות כספיות.
    כמובן שההחלטה היא שלך אך לדעתי הרופא שלך צודק ויש לפנות לתרומה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובתך

אני
    28/04/2015

תודה על תשובתך, רק הארה, אולי לא הסברתי את עצמי טוב:
    הרופא שלי - שבד"כ ממליץ על תרומה בגילי - דווקא במקרה שלי, לאור ההיסטוריה האחרונה, טוען שכדאי לנסות IVF - ובקרוב . זו הסיבה להתלבטויות.
    לא יודעת אם כדאי או לא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובתך - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    28/04/2015

נסיבות המקרה מצביעים מצד אחד על סיכוי טוב להרות,אולם מנגד הססטוס הגנטי של הביציות עלול לגרום להפלה נוספת בשיעור הסתברות גבוה ביותר.ללא ספק טיפול הפריה ימקסם את סיכוייך להרות בבחירת העוברים הטובים ביותר והחזרה שך מספר עוברים,אולם ספק אם הוא יפחית את הסיכוי להפלה נוספת.יחד עם זאת צודק פרופ' בידר שבינתיים את מבזבזת זמן יקר,וכל הפלה נוספת עלולה לפגוע גם ברחם.
    בנסיבות אלו אני מצטרף לדעתו של פרופ' בידר היות ואנו עוסקים בעובדות ולא באנגדוטות המתרשחשות לעיתים נדירות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובתך

אני
    28/04/2015

תודה על תשובתך.
    התלבטות קשה... אם הבנתי נכון, הבעיה במצבי היא פחות בכניסה להריון ויותר בסיכוי הגבוה להפלה לכשיקרה. האם במהלך הפריית המבחנה ניתן לאבחן את הסטטוס הגנטי של הביצית בכדי למזער את האפשרות להפלה?
    ואם לא כך - האם יש איזשהו יתרון עבורי ב-IVF יחסית לפשוט לנסות לבד עוד חודש חודשיים? (לפני החלטה על תרומת ביצית וויתור על ילד גנטי שלי)
    האם היה איזשהו מקרה - גם אם נדיר - שזה אכן הצליח?
    אגב, בדיוק הבוקר עברתי גם צילום רחם והכל תקין לחלוטין.

שוב תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובתך - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    29/04/2015

כאמור בנסיון רב השנים שלי התקבלו הריונות נדירים גם בגילאים מבוגרים יותר,אולם מקרים אלו נדירים ביותר ולא מגיעים לשיעור סטטיסטי,אחא אירועים בודדים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על תשובותיכם

אני
    29/04/2015

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו