קשר בין דלקת התוספתן לאי קליטת עובר

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• קשר בין דלקת התוספתן לאי קליטת עובר
    מודאגת
    23/05/2015

שלום
    אני מטופלת IVF כחצי שנה, בעקבות בעיית זרע חמורה
    עברתי שתי שאיבות ו5 החזרות של 7 עוברים סה"כ (5 מתוך העוברים המוחזרים היו מוקפאים).
    רק החזרה אחת נקלטה להריון (שנפל בשבוע 6) וזאת למרות שהעוברים שנוצרו תמיד היו באיכות טובה ואף מעולה (האחרונים היו 8 תאים ביום 3, דרגה 1)
    אצלי לא ידועה שום בעית פריון. חלק מההחזרות נעשו על בסיס ביוץ טבעי, אחת (שנקלטה) על בסיס הורמונלי.

לפני כשנה וחצי עברתי ניתוח לפרוסקופי לכריתת התוספן. הניתוח היה מורכב מהרגיל (לקח שעתיים וחצי במקום חצי שעה) מכיוון שהדלקת הייתה חמורה, ואף השאירו לי נקז ליומיים לצורך ניקוז הדלקת והנוזלים מחלל הבטן

אני תוהה, האם ייתכן כי יש קשר בין אי קליטת ההריון וההפלה לבין הדלקת בתוספתן? האם ייתכן ועדיין קיימת דלקת או הדבקויות בחלל הבטן אשר מפריעים לקליטת הריון?

תודה מראש וחג שמח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אשמח לתשובה- דילגתם על שאלתי

מודאגת
    24/05/2015

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח לתשובה- דילגתם על שאלתי - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    24/05/2015

דלקת באגן מהסוג המתואר יכולה לגרום לפגיעה בחצוצרות המתבטאת בהידרוסלפינגס שעלול לשבש את הליך ההשתרשות ואפילו ליולל הפלות-יש לבצע צילום רחם לשלול מצב זה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו