אסטרופם לפני החזרת מוקפאים

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• אסטרופם לפני החזרת מוקפאים
    ענת
    26/05/2015

הי, אני בסבב החזרת מוקפאים ראשון וההוראות מהרופא היו לקיחת אסטרופם פעמיים ביום, החל מהיום השלישי לוסת. במעקב זקיקים היום הרירית הייתה בקושי 4 ולא היו זקיקים בכלל. עד כה [ 7 הזרעות עוד לפני הIVF] תמיד היו לי זקיקים יפים, ובכל US הטכנאים תמיד ציינו שיש לי גם הרבה זקיקים קטנים. וכך גם מבחינת התפתחות הרירית שבכל המחזורים עד כה התפתחה בקצב מהיר הרבה יותר.
    הרופא אמר לי בהמשך להגביר את מינון האסטרופם ולעשות מעקב נוסף בעוד 5 ימים.
    לא רציתי להציק לו אבל רציתי להבין שני דברים
    1. מה מטרת האסטרופם שאני לוקחת והאם הוא הסיבה לחוסר בזקיקים שלי- ביום ה15[!] לוסת? יצאתי בוכה ממעקב הזקיקים....
    2 האם להמתין 5 ימים למעקב הבא זה לא יותר מדי זמן?! מה יקרה אם אבייץ בזמן הזה ונפספס את המחזור הנוכחי?

ובנוסף, שאלה פחות קשורה ששמעתי עליה לאחרונה, האם כדאי להחזיר גם זרע "טרי" יחד עם המוקפאים? האם זה יכול להגביר את סיכויי הקליטה החודש???
    אשמח לקבל תשובה מאחד הרופאים בפורום...

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אסטרופם לפני החזרת מוקפאים - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    27/05/2015

מטרת האסטרופם הינה לעבות את רירית הרחם לצורך התאמתה להחזרת עוברים מוקפאים,עניין הזקקים חסר חשיבות בטיפול להחזרת עוברים מוקפאים,אין להחזיר זרע לרחם בעת הטיפול בשום תנאי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו