הידבקויות לאחר גרידה

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• הידבקויות לאחר גרידה
    אני
    04/06/2015

שלום, קצת ארוך אבל אודה מאוד על התיחסות לכל השאלות.
    1) האם הידבקויות ברחם כתוצאה מגרידה, הן תוצאה של נזק שנגרם בגלל חוסר מיומנות למשל, או שהן תגובה של הרחם לטראומה שעבר, ויכולות להופיע גם אם כל הליך הגרידה היה תקין לחלוטין ולא נגרמה פגיעה?
    2) כמה זמן לוקח להדבקויות להיווצר לאחר גרידה? (ימים, שבועות, חודשים?)
    3) במקרה של הפלות חוזרות וכתוצאה מכך גרידות חוזרות, מה השפעת גרידה על הדבקות קיימת? מחמירה אותה או יכולה לסלק אותה?
    4) האם דוקסילין מפחית סיכוי להדבקויות?
    5) כאשר מתגלות הדבקויות והן הגורם החשוד להפלות חוזרות, כאשר הן מטופלות, האם הנזק הפיך ויש סיכוי להצלחת הריון?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הידבקויות לאחר גרידה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ועוד שאלות

אני
    04/06/2015

6) האם פשלה בגרידה, כאשר נשאר שק הריון שלם לחלוטין לאחר גרידה, וגרידה חוזרת לאחר 3 שבועות, מעלה סיכון להידבקויות?
    7) האם הפחתה משמעותית בכמות הדימום במחזורים, יכולה להיות גם כתוצאה מטיפולי הIVF, או שמעלה חשד להדבקויות?

מתוכננת כבר היסטרוסקופיה שתיתן תשובה למצב, אבל עד אז חשוב לי להבין את התמונה.
    שוב תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הידבקויות לאחר גרידה - תגובה

ד''ר רונית מכטינגר
    04/06/2015

הדבקויות ברחם לאחר גרידה מכונית סנדרום אשרמן. הסיבה קשורה לטראומה של הפעולה הכירורגית. דוקסילין מפחית זיהום באגן אך אינו מונע הדבקויות. לעיתים ניתן לטפל בהדבקויות בהצלחה בעזרת הסטרוסקופיה. הסיכויים להצלחה תלויים בחומרת ההדבקויות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

אני
    04/06/2015

תודה על התשובה , אך שאלות מספר 2,3,6,7 לא נענו, אודה על התייחסות אליהן.
    אני רוצה גם לוודא שהבנתי נכון, הידבקות יכולה להיווצר לאו דווקא בגלל פציעה בטעות של הרקמה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקפיצה

אני
    05/06/2015

.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו