פוליציסטיות דואגת -זקוקה לעזרה

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• פוליציסטיות דואגת -זקוקה לעזרה
    דואגת מאד
    06/06/2015

שלום רב,
    בעלי ואני בני 30, לאחר הזרעה אחת עם נטילת גונאל f ואוב ינטרל, שבוצעה ע״י רופא קופת החולים. רופא זה טוען שאני מקרה גבולי של שחלות פוליציסטיות וממליץ לנסות עוד הזרעות + צילום רחם.
    לעומתו בפגישה עם רופא פרטי אחר נטען כי אני מקרה קלאסי של שחלות פוליציסטיות, לדבריו ״שחלות פוליציסטיות עסיסיות״. בהמלצתו כדאי שנתחיל בIVF, iמיותר להתעכב על הזרעות נוספות. אך בפגישה לא דובר כלל על IVM, זו שיטה שנחשפתי אלייה רק מקריאה באינטרנט לאחר פגישת הייעוץ.
    שאלותיי:
    1) האם אני רשאית לדרוש IVM במקום הIVF? במה זה כרוך שיאשרו לי?
    2) האם מדובר בעלויות גבוהות יותר מאשר בIVF? האם הפרוצדורה זהה לזו של IVF מבחינת ההתייחסויות מקופת החולים?
    3) האם ניתן לבצע IVM ביחידה בבית חולים ברזיליי וביחידה באסף הרופא?

אודה לתגובתכם מקרב לב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פוליציסטיות דואגת -זקוקה לעזרה - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    06/06/2015

לא ברורה לי הגישה המעדיפה בארח מיידי הפריה חוץ גופית על פני מספר נסיונות של השראת ביוץ+הזרעות תוך רחמיות,ועוד יותר את ה-IVM על פני IVF-צריך לדעת שה-IVM הטוב ביותר הינו IVF,את ה-IVM מבצעים כברירת מחדל ח-IVF במצבים שנשקפת סכנה לגירוי יתר שחלתי חמור בעקבות שחלות פוליציסטיות שהליך השראת הביוץ בהן קשה לשליטה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת - ותודה רבה על התגובה

דואגת מאד
    06/06/2015

ראשית המון תודה על התגובה המהירה,
    הרופא הפרטי המליץ לעבור ישר לIVF לדבריו משום שבבדיקת הזרע של בעלי ישנו ממצא של זירעונים תקינים מבחינה מורפולוגית רק 2 אחוזים, ושעקב כך הסיכוי להיקלט בהזרעה מאד קלוש ולא כדאי לדבריו להתעכב על הזרעות נוספות, ושיש לנו סיכויים טובים להיקלט דווקא בIVF.
    בכל שאר המדדים להבנתי המצב תקין, להלן התוצאות לפני השבחה:
    צבע- צהבהב
    צמיגות- normal
    Ph- 7.6
    נפח - 4 מ״ל
    ריכוז- 30x10^6
    תנועה - 52%
    סוג תנועה פרוגרסיביות- 45%
    סוג תנועה מקומית - 7%
    ללא תנועה 55%
    לויקוציטים 0x10^6 מ״ל
    אגלוטינציה שלילית
    Total motile count 54.4

בדיקת מבנה לפי who
    תאים תקינים 2% בבדיקה נוספת 1%
    פתולוגית ראש 80%
    פתולוגית זנב 18% בבדיקה נוספת 19%

לגבי תוצאות לאחר השבחה הרופא הפרטי טען שהן לא רלוונטיות והעדיף לדלג עליהן, להלן התוצאות:
    דגימה מקורית:
    נפח 5 מ״ל
    צמיגות abnormal
    ריכוז 55 מ״ל x10^6
    תנועתיות 55%
    תנועה פרוגרסיבית טובה 44%

לאחר ביצוע Gradient
    נפח 0.5 מ״ל

לאחר ביצוע swim up
    נפח 0.5 ml
    ריכוז 9x10^6
    תנועה 89%
    סה״כ תאי זרע בתנועה 4x10^6

אני לא כל כך מבינה את הממצאים, העדפתו לIVF על פני הזרעה כאמור נובעת מממצאי המורפולוגיה של בעלי, העדפתי לIVM נובעת מתוך חשש גדול מנטילת הורמונים במינונים גבוהים לצורך IVF. מאחר ואני פוליצסטית, ומאחר והיו תגובות לא נעימות לאחר מינונים נמוכים של הורמונים לפני ההזרעה. מעבר לכך בבדיקות מעקב זקיקים ובדיקות דם שערכתי ללא שימוש בהורמונים הראתי ביוץ טבעי תקין וגדילה של זקיקים באופן טוב יותר מאשר עם גונאל f לפני הזרעה.

האם לעניות דעתך לאור הממצאים לא כדאי לרוץ עדיין לIVF?
    ומדוע IVF עדיף על IVM? מה הסיכונים הנפוצים?

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת - ותודה רבה על התגובה - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    06/06/2015

ס״הכ איכות הזרע יכולה להגיע לאיכות מספקת להשגת היריון באמצעות השבחת הזרע,לכן איני רואה את הדחיפות לבצע IVF-לדעתי ההפניה היא טרם זמנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רב תודות

...
    06/06/2015

תודה רבה פרופ'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

...
    06/06/2015

לאחר מעקבי זקיקים ו בדיקות דם ללא הורמונים כאמור התרחש אצלי ביוץ טבעי ע"י זקיק אחד שגדל. לעומת זאת בסיבוב הזרעה ראשון לקח לנו הרבה יותר זמן להגיע לזקיק פונציאלי עם גונאל f (במינונים נמוכים חייבת לציין 37.5 ולקראת הסוף 75)

האם לעניות דעתך אוכל להתחיל עקב כך סיבוב נוסף רק הפעם ללא גונאל f, כלומר האם מעקב זקיקים+בדיקות דם ואוביטרל בעיתוי הנכון יכולים להספיק?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אודה מאד לתגובתך

דואגת מאד
    07/06/2015

אודה מאד לתגובתך לגבי השאלה הנוספת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אודה מאד לתגובתך - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    08/06/2015

לטעמי עדיף לבצע טיפול באמצעות השראת ביוץ +הזרעה תוך רחמית-טיפול כזה עשוי לפר את סיכוייך פי 2-3

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סליחה פרופ' לא אני חושבת שלא הבנתי

...
    08/06/2015

חשבתי שטיפול של השארת ביוץ+הזרעה הם בעצם אותו טיפול שכבר עברתי בפעם הראשונה עם גונאל אף ואוביטרל, ו הטיפול כאמור נכשל. האם אני טועה? האם אתה מתכוון לטיפול אחר בדבריך לגבי "השראת ביוץ+הזרעה" שיכול לשפר את סיכויינו פי 2-3?
    אם מדובר בטיפול שונה, אודה לך אם תפרט עבורי במה מדובר כי אני חושבת שאני מפספסת משהו ולא מבינה

רב תודות על תגובתך האדיבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סליחה פרופ אני חושבת שלא הבנתי

דואגת מאד
    10/06/2015

חשבתי שטיפול של השארת ביוץ+הזרעה תוך רחמית הם בעצם אותו טיפול שכבר עברתי בפעם הראשונה עם גונאל אף ואוביטרל, ו הטיפול כאמור נכשל. האם אני טועה? האם אתה מתכוון לטיפול אחר בדבריך לגבי "השראת ביוץ+הזרעה תוך רחמית" שיכול לשפר את סיכויינו פי 2-3 ? פי 2-3 מאחוזים של מה? של ניסיונות טבעיים? של הזרעה שכבר עשיתי? לא ברור לי
    אם מדובר בטיפול שונה, אודה לך אם תפרט עבורי במה מדובר כי אני חושבת שאני מפספסת משהו ולא מבינה

רב תודות על תגובתך האדיבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סליחה פרופ אני חושבת שלא הבנתי - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    10/06/2015

יש לבצע לפחות מספר טיפולים כמו שעברת כדי לשקול מעבר לשיטה טיפולית אחרת,כשלון בודד אחד חזית הכול,גם בהפריה חוץ גופית ההצלחה אינה מובטחת למרות החזרת עוברים כבר בטיפול הראשון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו