שיליה נעוצה

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• שיליה נעוצה
    DINA
    11/06/2015

היי..
    אפשר קצת פרטים??
    ילדתי היריון קודם בקיסרי, עכשיו אני בשבוע 15 אחרי טיפולי IVF ואמרו לי שיש חשד שהשיליה תינעץ ותשתרש בצלקת...
    קראתי שיכול להוביל לכריתת רחם?!?!
    מלחיץ... אשמח להסבר קצת יותר מבוסס והאם בשבוע כזה זה אכן מסמן סיכוי סביר שזה יקרה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שיליה נעוצה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שיליה נעוצה - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    11/06/2015

שליה נעוצה היא שליה שאינה נפרדת מן הרחם כולה או בחלקה, בשל השרשה לא תקינה וחדירה של ה-Placental VILLI לשריר הרחם ללא תיווך של דצידואה. קיימות דרגות חומרה שונות של שליה נעוצה בהתאם לעומק חדירת השליה לתוך שריר הרחם ולאיברים שכנים. כאשר השליה באה במגע שטחי עם שריר הרחם, מדובר ב-Placenta Accreta; כאשר השליה חודרת עמוק יותר לתוך שריר הרחם היא נקראת Placenta Increta; וכאשר השליה עוברת את שריר הרחם, כולל שכבת הסרוזה, היא נקראת Placenta percreta. במצב זה השליה יכולה לחדור לאיברים סמוכים, בדרך כלל לשלפוחית השתן.
    להערכתי מוקדם לקבוע,במקרה של חשד יהיה צורך לבצע לקראת להשתמש באמצעים הדמייתיים כדי לבצע הערכה מדויקת יותר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה מסוכן??

DINA
    11/06/2015

יש סיבה להילחץ??
    אני ממש מפחדת מפני הוצאת הרחם כי אני רוצה עוד ילדים!! (ועוד אחרי כל מה שעברתי, טיפולים לא קלים וכו'...)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו