האם המשקל קובע?

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• האם המשקל קובע?
    נטע
    16/06/2015

שלום בטיפולי הפוריות הקודמים נכנסתי להריון באמצעות הזרעה (בהזרעה שנייה) כששקלתי 49 קילו בגובה 1.63 ס"מ. היום, אני שוקלת 46 קילו והזרעה ראשונה כבר נכשלה. בעלי סבור שבגלל שאני בתת משקל הרבה יותר חמור הפעם וזו הסיבה שאני לא נקלטת ושגם אם אקלט בוודאי הגוף לא יחזיק את העובר ותהיה הפלה. אני זוכרת שהרופא טען שאין קשר למשקל. האם הוא צודק? האם למשקל שלי יש פקטור בעניין הכניסה להריון?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם המשקל קובע?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם המשקל קובע? - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    16/06/2015

ירידה של מעל 10% ממשקל הגוף התקין,עלולה לגרום להפרעה בהורמונים החיוניים למערכת הרבייה ועלולה לגרום להפרעה במאפייני מחזור הווסת, ראוי לציין שמצב רקמת השומן והרכב שומנים בתוכהה הינם חיוניים לבריאות בהיותם מסופקים ממקור חיצוני דרך המזון,וזאת מכיוון שגופנו לא יכול לייצרם באופן עצמאי,חומצות השומן מאפשרות לשחלות ובלוטות אחרות בגוף לייצר הורמונים הקשורים לפוריות שתפקידם לעבות את רירית הרחם ודופן הנרתיק .
    חלבון המיוצר ע"י תא שומן הנקרא לפטין המיוצר ברקמת השומן ומופרש למערכת הדם משפיע בין היתר על מחזוריות הוסת התקינה ועל ופוריות האישה.כך שבמצבים בהם רקמת השומן דלה מהנורמה,עלולה להיווצר הפרעה בהפרשת הלפטין ובעקבותיה פגיעה בפוריות האישה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו